Zašto žene treba da spavaju gole - Volim Podgoricu

Zašto žene treba da spavaju gole

Možda vam zvuči neobično ili mislite da bi vam bilo neprijatno i hladno kada biste spavale nage, ali nemojte odmah na početku odbaciti ovu misao.

Saznajte zbog čega je spavanje bez ikakve odejće dobro za vas, pa onda odlučite!

1. Emotivno povezivanje s partnerom

Kada dođe do kontakta kože o kožu ispušta se hormon oksitocin koji smanjuje krvni pritisak, ublažava posjledice stresa i podstiče emotivnu povezanost između partnera. Maženje među čaršafima s partnerom odlično je za produbljivanje vaše veze, a moglo bi razbuditi i seksualne strasti, te dovesti do orgazma koji će sigurno uticati na prijatne snove.

2. Zdravlje seksualnih organa

Ako biste spavali goli mogli biste da smanjite mogućnost za nastanak infekcije polnog organa. Iako je određena količina bakterija poželjna u ovom dijelu tijela, pretjerana količina mogla bi da našteti cjelokupnom zdravlju organizma. Infekcije se šire u vlažnim mjestima, pa je “provjetravanje” poželjeno na svakodnevnoj bazi.

3. Uravnotežen nivo kortizola

Teško ćete zaspati ako vam je vruće, a spavaćica vam se neugodno lijepi za leđa i noge. Visoka temperatura uticaće i na mirnoću spavanja, te povisiti nivo kortizola u tijelu. Previsoke vrijednosti ovog hormona rasta dodatno ćeuznemiriti vaše snove, povećati krvni pritisak i smanjiti imunitet organizma.

4. Nedostatak sna jača apetit

Manjak kvalitetnog sna uticaće na količinu energije kojom ćete raspolagati sljedećeg dana. Vaše će tijelo pokušati da nadoknadi taj nedostatak kroz pojačanu potrebu za kaloričnom, masnom i slatkom hranom. Već i sami znate što će dogoditi s obimom vaših kukova nakon toga, zar ne?

5. Mirnim snom do prelijepog izgleda

Osam sati neprekinutog i mirnog sna odraziće se i na vaš izgled. Umjesto tamnih podočnjaka i natečenog lica, ujutru će vas iznenaditi zaglađenija i sjajnija koža. Uravnotežena temperatura tijela pri spavanju održavaće u balansu i nivo melatonina, koji utiče na mladolikost vašeg izgleda.

(Stil)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com