NIKOLIĆ BERANAC: Čast je biti počasni građanin ponosnog grada! - Volim Podgoricu

NIKOLIĆ BERANAC: Čast je biti počasni građanin ponosnog grada!

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je danas, u razgovoru sa predstavnicima Opštine Berane, da mu je izuzetna čast i zadovoljstvo da bude počasni građanin tog ponosnog grada i da će Srbija nastaviti politiku mira i saradnje u regionu.

U saopštenju iz Kabineta navedeno je da se predsjednik Nikolić zahvalio na ukazanoj časti i povjerenju koje mu je ukazalo rukovodstvo te opštine, pi[u beogradski mediji.

Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo da budem počasni građanin ponosnog i časnog Berana – rekao je predsjednik Srbije.

On je dodao da će Srbija sarađivati sa svim političkim opcijama u Crnoj Gori, koje obezbjeđuju miran i prosperitetan život svih građana.

Kroz saradnju, kompromis i razumijevanje ostvarićemo sve ciljeve u interesu svih građana Srbije i Crne Gore – dodao je.

Gradonačelnik Berana Dragoslav Šćekić, koji je predvodio delegaciju, istakao je da je predlog da Nikolić bude počasni građanin Berana donijet jednoglasno, uz saglasnost državnog vrha Crne Gore.

Nama je veoma važna saradnja sa Srbijom i vaša politika saradnje i razumijevanja je značajno doprinijela prevazilaženju razlika u mišljenjima, koje još uvijek postoje – ukazao je Šćekić.

On je pozvao je Nikolića da prisustvuje svečanoj sjednici gradske skupštine na kojoj će mu biti uručena Povelja počasnog građanina.

U saopštenju se dodaje da je gradski parlament jednoglasno odlučio da Nikolić bude počasni građanin Berana, a da je inicijativu pokrenula Nova srpska demokratija  Andrije Mandića.

Za taj predlog glasali su poslanici vladajuće koalicije koju čine Socijalistilčka narodna partija  i Demokratski front, kao i predstavnici Demokratske partije socijalista, opozicione u tom gradu.

U obrazloženju predloga je navedeno da predsjednik Srbije daje ogroman doprinos smirivanju tenzija na Balkanu i povezivanju naroda na prostoru bivše Jugoslavije.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com