KRIVOKAPIĆ: Nekima je vlast udarila u glavu, zato je došlo do do raskola - Volim Podgoricu

KRIVOKAPIĆ: Nekima je vlast udarila u glavu, zato je došlo do do raskola

Predsjednik Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapić, kazao je,  da se napuštanje partije od strane ministara Ivana Brajovića, Vujice Lazovića i njihovih istomišljenika, neće odraziti na funkcionisanje izvršne vlasti.

Što se tiče ministarskih i poslaničkih mandata sada već bivših članova, Krivokapić je kazao da mandati pripadaju partiji i da očekuje da će se toga pridržavati. “Konačni odgovor daće organi SDP-a”, kazao je on.

SDP ima budućnost, poručio je njen lider, Ranko Krivokapić, navodeći da se stranka ne dijeli po tome ko je koga podržao za lidera na Kongresu, već po tome ko je spreman da sprovodi program.

On je, nakon sjednice Glavnog odbora, poručio da zbog cijepanja stranke osjeća odgovornost jedino za to što ranije nije uvidio da su pojedini članovi “posrnuli u vlasti” i nije preuzeo odgovarajuće poteze.

SDP SE POCIJEPALA: Brajović i Lazović napustili partiju, ali ne i ministarske pozicije

Krivokapić je, komentarišući Platformu, kazao da je to koncept koji nijesu pozitivno ocijenili ni politički analitičari.

– Ušlo se u koncept koji bez ikakvih ranijih iskustava ni u teoriji, ni u praksi i nemogući model. To bi značilo ukidanje demokratije i ukidanje odluka Kongresa”, rekao je Krivokapić nakon sjednice GO.

Sada već bivši članovi partije su, kako je naveo Krivpkapić, ranije kazali da će poštovati rezultate Kongresa koje su priznali.

– Nekolicina nas je od početka znala da je projekat koji smo mi radno nazivali ‘projekat Informer’ ušao u završnu fazu. Iza njega stoje jasne političke snage, i ne samo političke, i nije to bilo veliko iznenađenje, kazao je Krivokapić.

Na pitanje da li osjeća odgovornost za cijepanje partije, on je odgovorio da osjeća jedino odgovornost što ranije nije vidio pojavu da su pojedni “posrnuli u vlasti” i što prema njima nije preuzeo odgovarajuće poteze.

– Očigledno da je neke vlast ophrvala, otuđila od partije i da nijesu sprovodili program partije. Tu se osjećam vrlo odgovornim što nijesam na vrijeme povlačio poteze, u namjeri da sačuvamo priliku da svi budemo bolji, kazao je Krivokapić.

Na pitanje da li SDP može preći census na sljedećim izborima, Krivokapić je kazao da će ta stranka ostvariti maker tri puta više i dodao:

– Da je SDP tako mala ne bi se na nju potrošili silni projektni zadaci, šest medija u jednom zajedničkom poslu rušenja standarda i principa u Crnoj Gori, mnoge političke snage, nepolitički sistemi. Na nekog ko nije važan se ne troši tolika municija, odgovorio je Krivokapić.

Upitan da li će bivši članovi SDP-a zadržati svoje poslaničke mandate i ministarska mjesta, Krivokapić je kazao da oni koji imaju mandate njih duguju partiji.

– Svi odgovorni i politički časni ljudi dužni su da vrate mandate onome ko joj ga je dao. Očekujem da će se na tom elementarnom nivou zadržati svi koji žele da se bave javnim poslom, bili ili ne bili članovi SDP-a, objasnio je Krivokapić.

Iz SDP-a je saopšteno da su sve današnje odluke donijete jednoglasno i to sa preko dvije trećine članova osmog saziva Glavnog odbora SDP, poslije napuštanja dijela članova tog tijela.

1 komentar

  1. An interesting discussion will probably be worth comment. I believe that you need to write much more about this topic, it might not often be a taboo subject but normally consumers are insufficient to communicate on such topics. To a higher. Cheers

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com