Aleksandar Damjanović zatražio rebalans budžeta - Volim Podgoricu

Aleksandar Damjanović zatražio rebalans budžeta

Poslanik SNP-a Aleksandar Damjanović zatražio je rebalans budžeta za 2015. kako bi se refinansirali dugovi i odblokirao račun Opštine Kolašin. O njemu će se, kako je kazao, raspravljati na plenumu 15.jula.

Damjanović, koji je i predsjednik skupštinkog Odbora za ekonomiju, predao je u skupštinsku porceduru izmjene i dopune zakona o budžetu za 2015. kako bi se obezbijedilo sedam miliona eura, koje bi se usmjerile Opštini Kolašin.

“Imaćemo već u ponedjeljak na sjednici matičnog odbora raspravu o tom prijedlogu, toga dana će i Zakonodavni odbor da da svoj stav, a svakako će se steći uslovi da se o tome raspravlja i na plenumu 15. jula i da se o toj tački vrlo brzo poslanici izjasne, jer se radi o nedoložnoj stvari” , kazao je on za radio Antena M.

Damjanović je predložio da se rebalansom u članu 10 stavka za garancije sa 101,6 miliona uveća na 108,6 miliona i da se taj novac usmjeri Investiciono-razvojnom fondu za refinansiranje dugova i neizmirenih obaveza opštine Kolašin:

“Ovdje se radi samo o tehničkoj korekciji, koja će i formalno omogućiti da se aranžman refinasiranja završi preko Investiciono-razvojnog fonda”, kazao je Damjanović.

Podsjećamo, štrajkački odbor Opštine Kolašin odlučio je, ukoliko radnicima ne budu isplaćene zarade do petka, da u ponedjeljak zaključa vrata Opštine i Centra za kulturu.

Račun Opštine Kolašin blokiran je više godina, a zaposleni u toj lokalnoj samoupravi štrajkuju od 15. juna kako bi obezbijedili svoja prava.

(RTCG)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com