Drugi upisni rok na UCG: Budžetskih mjesta 108, samofinansirajućih 619 - Volim Podgoricu

Drugi upisni rok na UCG: Budžetskih mjesta 108, samofinansirajućih 619

Dokumenta za drugi upisni rok na Univerzitetu Crne Gore mogu se predavati od 6. jula. Nakon prvog upisnog roka ostalo je slobodnih mjesta za budžetske studente na Mašinskom, Metalurško -tehnološkom, Prirodno-matematičkom, Medicinskom, Filozofskom, Fakultetu likovnih umjetnosti, Muzičkoj akademiji, Fakultetu dramskih umjetnosti i studijskom programu za obrazovanje učitelja na albanskom jeziku, saopšteno je iz Rektorata Univerziteta Crne Gore.

Mjesta za samofinansirajuće studente ima na Ekonomskom, Pravnom, Biotehničkom, Arhitektonskom, Elektrotehničkom, Građevinskom, Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje, Fakultetu za pomorstvo i Institutu za strane jezike.

Konkurs za upis na prvu godinu osnovnih studija u drugom roku biće raspisan sjutra i njim je predviđeno 108 budžetskih i 619 mjesta za samofinansirajuće studente.

“Kandidati, uz prijavu za upis, predaju i diplomu o položenom maturskom ispitu, originalna svjedočanstva o završenim razredima srednje škole, ličnu kartu, kopiju diplome ,,Luča” i dokaze o osvojenim nagradama na državnim takmičenjima”, ističe se u saopštenju.

Testovi za kandidate koji nisu imali eksternu maturu polagaće se 7. jula, pa će upis primljenih kandidata biti završen do 9. jula, navodi se u saopštenju.

Strani državljani imaju pravo upisa pod jednakim uslovima kao i crnogorski.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com