Dvije sedmice žaropeka - Volim Podgoricu

Dvije sedmice žaropeka

Topli talas iz Sahare, koji se širi Evropom, neće zaobići ni Crnu Goru. Pod njegovim uticajem, kazao je Dnevnim novinama meteorolog Dušan Pavićević, od srijede u Zetsko-bjelopavlićkoj ravnici očekuju nas temperature i do 40 stepeni.

Pod uticajem toplog talasa iz Sahare narednih 10 do 15 dana u Crnoj Gori biće suvo, sunčano i toplo, a živa u termometru će se do kraja naredne sedmice, kazao je DN meteorolog Dušan Pavićević, popeti i do 40 stepeni.

“Od danas pa do srijede temperatura u Podgorici će biti od 35 do 37 stepeni, a od srijede, pa do kraja naredne sedmice će se približiti 40 podioku Celzijusove skale” kazao je Pavićević i dodao da će, kao što je i najavljivano, ovogodišnji jul biti topliji od prosjeka.

Iako je za jul uobičajeno da temperatura bude više od 30 stepeni neće to biti, bar za sada, ističe Pavićević, na nivou jula iz 2007. i 2012. godine kada je prosječna maksimalna temperatura bila preko 37 stepeni.

“Prosječna maksimalna dnevna temperatura u Podgorici u julu je 32 stepena, a ove godine od prvog pa do 15. jula svakog dana imaćemo temperature oko i iznad 35 stepeni što je osjetno iznad tog prosjeka”, objasnio je on.

Noćne temperature će, kako je kazao, biti nešto više, jer dok ima blagog sjevernog vjetra one ne mogu previše padati.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com