Home / PG INFO / Stijepović sa predstavnicima Istarske županije
Slavoljub Stijepović

Stijepović sa predstavnicima Istarske županije

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović, sa saradnicima,  razgovarao je sa delegacijom iz Republike Hrvatske povodom njihove višednevne posjete Crnoj Gori, saopštio je PG biro.

U delegaciji naših susjeda bili su: Valter Flego, župan Istarske županije, Boris Miletić, gradonačelnik Pule, Đuzepina Rajko, dožupanica Istarske županije, Duško Kišberi, pročelnik Kabineta župana, Boris Sabati, direktor Istarske razvojne agencije, kao i Milan Bulajić, predsjednik Zajednice Crnogoraca Istarske županije i Ljubo Radović, sekretar Saveza Crnogoraca Hrvatske.

Gradonačelnik je gostima poželio toplu dobrodošlicu u Podgoricu i izrazio zadovoljstvo što su predstavnici uprave Glavnog grada u prilici da se bolje upoznaju sa kolegama iz Istarke županije i razmijene mišljenja i iskustva u upravljanju lokalnim samouprvama.

On je predstavnicima Istarske županije predstavio aktivnosti i planove gradske uprave u cilju sagledavanja mogućnosti saradnje u određenim oblastima u narednom periodu, posebno  kada su u pitanju kultura i turizam.

Gradonačelnik Stijepović je istakao da je regionalna saradnja veoma važna za spovođenje reformi i ekonomski napredak i da su u tom smislu upravo češći susreti i intenzivnije komunikacije predstavnika zemalja regiona na svim nivoima neophodni da bi se Zapadni Balkan čvršće povezao i integrisao u evropske i euroatlanske strukture.

Predstavnici Istarske županije su, zahvaljujući Gradonačelniku na prijemu, izrazili uvjerenje da će Istarska županija, kao i njeni gradovi i opštine, u narednom periodu u interesu građana uspostaviti saradnju sa Glavnim gradom u konkretnim oblastima.

Oni su, u znak gostoprimstva i buduće saradnje, čelnicima uprave Glavnog grada uputili poziv da posjete Istarsku županiju kako bi nastavili sa realizacijom dogovorenih aktivnosti.

Turistička organizacija Podgorice, u saradnji sa Glavnim gradom i Upravom za dijasporu, upriličila je izlet – krstarenje Skadarskim jezerom za predstavnike visoke delegacije Hrvatske.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com