Šuković odbio da iznese dokaze o švercu cigareta - Volim Podgoricu

Šuković odbio da iznese dokaze o švercu cigareta

Policijski službenik i politički aktivista Predrag Šuković saslušan je preksjuče u svojstvu građana u sektoru kriminalističke policije, gdje su kolege tražile od njega da, ukoliko ima priloži dokaze o švercu cigareta u koji su navodno umješani potpredsjednik Vlade Duško Marković i bivši direktor policije Veselin Veljović. Međutim on je to odbio, saznaju Dnevne novine.

Policija je o tome sačinila službenu zabilješku i juče o tome informisala tužilaštvo. Obzirom da je Šuković tvrdnje o švercu cigareta iznio u Vijestima, protiv njega će biti sproveden i disciplinski postupak jer za davanje izjave medijima nije imao ovlašćenja pretpostavljenih.

Potpredsjednik Vlade Crne Gore za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku Duško Marković odboacio je tvrdnje policijskog službenika i političkog aktiviste Predraga Šukovića iznijete u nedjelju 5. jula u dnevnom listu Vijesti prema kojimaje on, navodno,  jedan od aktera krijumčarenja cigareta i drugih kriminalnih djelatnosti koje je Šuković, kako je naveo, istraživao.

Marković je kazao da je, 6. jula, pismenim putem informisao vrhovnog državnog tužioca i ministra unutrašnjih poslova da iskazuje snažan interes da se u najkraćem roku i u zakonom predviđenoj proceduri provjere tvrdnje imenovanog policijskog službenika s ciljem utvrđivanja istine.

 

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici nakon pet dana istrage i priznanja osumnjičenog Šukovića da je on autor prijetećih poruka još nije zvanično saopštilo kvalifikaciju djela.

Prema informacijama DN to se može očekivati danas. Šuković je policiji priznao da on stoji iza svih komentara objavljenih na portalu Vijesti upućenih Markoviću i Veselinu Veljoviću, i da otvaranje istrage o autoru komentara tumači kao pritisak na njega. Prema saznanjima DN policija ima stav o pretnjama Sukovića od kojeg neće odstupiti.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com