Spektakularno otvaranje 15. rođendana Exit festivala pred više od 40.000 ljudi! - Volim Podgoricu

Spektakularno otvaranje 15. rođendana Exit festivala pred više od 40.000 ljudi!

Sinoć je počela velika proslava 15. rođendana Exit festivala pred više od 40.000raspoloženih ljudi koji su do jutra plesali uz svoje omiljene zvijezde na oko 20 bina širom Petrovaradinske tvrđave!

Veče na glavnoj bini zakuvali su kalifornijski rokenrol majstori Eagles of Death Metal, svojim gitarskim rafalima, svirkom sa povezom preko očiju i zabavnom komunikacijom sa publikom.

Britanski hitmejkeri Clean Bandit,  atmosferu su doveli do usijanja energičnim pop performansom uz zvanično najveći evropski hit „Rather Be“ i druge favorite publike kao što su „Mozzart House“, „Dust Clears“ i „Real Love“. Uslijedio je do sada na tvrđavi neviđen vatromet koji je ove godine imao tačno 15 spektakularnih oblika srca na nebu u duhu ovogodišnjeg slogana „Podijeli ljubav“ i 15. rođendana Exita.

Bio je to uvod u krajnje emotivan nastup Emeli Sande pred prepunom glavnom binom Exita! Soul diva je pozdravila publiku na tečnom srpskom jeziku sa „Dobro veče, kako ste“, a nakon prve pjesme „Heaven“, oduševljena hukom desetina hiljada na glavnoj bini je rekla jedno veliko „Hvala“!

Uslijedili su neki od najvećih hitova današnjice iz zvanično najprodavanijeg debi albuma „Our version of Events“, a stihovima istoimene pjesme Emeli je otvorila dušu uz dirljivo izvođenje.

Erupcija osjećanja se prenijela i na sljedeću numeru „My Kind of Love“, čime je Sande potvrdila da je dostojna nasljednica najvećih soul diva u istoriji. „Ako je istina ukinuta, onda mi razbijamo sva pravila“, odjekivali su stihovi iz pjesme „Read All About It”.

Na kraju odličnog koncerta, škotska pjevačica je u euforiji sišla sa bine i družila se sa fanovima koji su je čekali ispred ulaza u bekstejdž u kojem je za kameru otpjevala „Happy Birthday Exit“! Emeli je ujedno i prva zvijezda Exita koja je potpisala set listu za humanitarnu akciju Jovana Simića „Make Miracles Happen“!

Čast da otvore Exit na glavnoj bini imali su žestoki pankeri Goblini, a X-Bass program otvorio je „muzički osnivač“ Exita, Roni Size sa drum’n’bass supergrupomReprazent koji su podsjetili na 2001. godinu i poruku koja i danas odjekuje među bedemima tvrđave: „Serbia, are you ready for the future“! Krcata mts Dance Arena, čiji kapacitet je ove godine i dodatno proširen, ugostila je tehno magove Chrisa Liebinga i Adama Beyera koji je nastupio u zajedničkom setu sa Josephom Capriatijem. Explosive su oduvali kultni metalci Napalm Death, prepuni Fusion skandirao je grčkim stonerima 1000mods i izraelskoj kantautorki Loli Marsh, te domaćim vedetama

Partibrejkersima i Darkwood Dubu, a završni koncert imali su alternativni herojiArtan Lili. Na No Sleep Novi Beyond House.

Večeras nas na glavnoj bini Exita očekuju rokenrol legende Motorhead, nakon kojih će nastupiti nagrađivani britanski kantautor Tom Odell. Na mts Dance Arenu dolazi svjetski DJ no.1 Hardwell, nakon kog će uslijediti Oliver Heldens, Kolsch i duoCatz’n’Dogz. Fusion stage biće domaćin regionalnim atrakcijama kao što suEyesburn, Brkovi i Zoster, dok će na Explosive bini nastupiti slavna američka hardcore grupa Terror.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com