Sud u Lozani dodijelio pobjedu Albaniji, Rama slavi - Volim Podgoricu

Sud u Lozani dodijelio pobjedu Albaniji, Rama slavi

Sud za sportsku arbitražu u Lozani registrovao je meč Srbije i Albanije u korist gostiju! To je potvrdio i premijer Edi Rama koji je na svom “Tviter” profilu napisao da je pravda iz Beograda zakucala na vrata. Srpskoj selekciji su, šta više, oduzeta tri boda, pa će sada imati -2 boda!

“Super! Evo je i evropska pravda! Tri boda u meču sa Srbijom u Beogradu biće dodeljena Albaniji!”, napisao je Rama na društvenim medijima.

Istu vijest su prokomentarisali i danski mediji najavivši da će slučaj “dron” ići u korist Albanije, a na štetu Srbije. Prvobitno, pobjeda od 3:0 je dodijeljena “orlovima”, ali bodove nije dobio niko.

“Sud za sportsku arbitražu umio je i ranije da promijeni odluku neke druge institucije ili nadležnog saveza. Činjenica je da se iznad terena pojavio dron sa zastavom koja je provocirala Srbe. Međutim, ona nikome nije naudila i direktno nanijela štetu. Činjenica je, takođe, da su srpski navijači uletjeli na teren, napali albanske igrače i nekima nanijeli povrede. CAS će biti neumoljiv”, pišu mediji iz Danske čija se selekcija takođe nalazi u grupi kvalifikacija sa Srbijom i Albanijom.

CAS smatra da je Fudbalski savez Srbije odgovoran za prekid meča, pa je zbog toga utakmicu registrovao službenim rezultatom 0:3. Sud nije stao na tome, već je srpskoj selekciji oduzeo tri boda, pa se prvi put u istoriji desilo da jedna selekcija ima -2 boda.

Sud u Lozani je, kako se navodi u obrazloženju, prihvatio albansku žalbu, jer nije pronašao dokaz da su gostujući igrači odbili da nastave meč, dok je prekid uslijedio usljed loše organizacije i nasilnog ulijetanja navijača.

CAS je potvrdio odluku UEFA da se Srbiji oduzmu tri boda, te naredio odigravanje sljedeca dva meca kod kuce bez publike, uz kaznu od 100.000 evra.

(Blic)

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com