Grin houm: Vratiti korito Ribnice u prirodno stanje - Volim Podgoricu

Grin houm: Vratiti korito Ribnice u prirodno stanje

Iz ove NVO poručuju da će istrajati u namjeri da se prekine dugogodišnja nebriga i uništavanje jednog od simbola Podgorice, pošto je zajedno sa Tabačkim mostom pretrpio velika oštećenja zbog izgradnje dva poslovno – stambena objekta koja se nalaze „neprihvatljivo blizu rijeci“.

Nadležne inspekcije, koje su poslije burnog reagovanja javnosti zabranile izvođenje daljih radova na Ribnici, nastaviće svoje aktivnosti nakon državnog praznika.

Izvršna direktorica NVO ,,Grin houm” Nataša Kovačević rekla je za Pobjedu da će ovaj slučaj otvoriti niz pitanja i da su oni spremni da idu do kraja.

Krivične prijave protiv odgovornih za betoniranje rijeke su u pripremi, a spisak bi mogao biti i duži.

– Želimo da se sve istraži, utvrdi odgovornost i kazne počinioci, a rijeka vrati u prirodno stanje, koliko je to moguće. Napravljeno je krivično djelo, a „Grin houm“ priprema krivične prijave protiv odgovornih investitora betoniranja, „Nikića“ i „Neksana“. Još čekamo odgovore od Uprave za inpekcijske poslove, kako bismo mogli da upotpunimo prijave i predamo ih Osnovnom tužilaštvu – rekla je Kovačević.

Ona kao moguće razloge betoniranja, osim izgradnje obaloutvrda kao zastarjele metode zaštite od poplava, navodi i privatne interese u službi budućih stanara dvije neplanski podignute zgrade na obali Ribnice.

Iz ove NVO pozvali su sve građane da potpišu elektronsku peticiju, koja će zajedno sa formalnom, nakon praznika, biti predata upravi glavnog grada.

(Analitika)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com