KO JE KRIV Šef protokola sproveo Vučića na linč! - Volim Podgoricu

KO JE KRIV Šef protokola sproveo Vučića na linč!

Premijera Aleksandra Vučića šef protokola događaja u Srebrenici bukvalno je sproveo pred ekstremiste koji su ga zasuli kamenicama i ugrozili mu život, saznaje “Blic”.

Upravo ta činjenica glavni je razlog zbog kojeg državni vrh smatra da incident na obilježavanju 20 godina od zločina u Srebrenici nije slučajan. I za to krive sam vrh vlasti u Bosni i Hercegovini. Zbog toga Vučić nije želio da razgovara sa predstavnikom Bošnjaka u Predsjedništvu BiH Bakirom Izetbegovićem.
Protokol
A šta se zapravo dešavalo u Srebrenici, za “Blic” otkriva jedan od članova delegacije premijera koji kaže da je “Vučić sve vrijeme samo pratio uputstva šefa protokola ovog događaja”.
– Od ulaska u Memorijalni centar sve vrijeme ispred nas je išao čovjek iz protokola koji nas je usmjeravao šta treba da radimo. On je bio tu kada se premijer upoznao sa „Majkama Srebrenice“, on je Vučiću odredio da bude u drugom redu na komemoraciji, protokol nas je potom odveo da položimo cvijeće na spomen-ploču. Isti protokol je odredio put kojim ćemo ići i tako smo i dovedeni pred masu koja nas je gađala kamenicama – kaže jedan od pratilaca premijera koji je insistirao na anonimnosti.

Znali šta se sprema
Naš sagovornik iznosi još jedan jako zanimljiv detalj.
– Poslije polaganja ljiljana na spomen-ploču poveli su nas na mjesto odakle je trebalo da pratimo sahranu 136 ubijenih u Srebrenici. Iako je veliki broj okupljenih urlao “Ubij Vučića”, “Ubij četnika” i “Alahu akbar”, usmjeravali su nas baš pored tih ljudi od kojih nas je dijelila samo žuta traka! Kada smo naišli, gađali su nas kamenicama, cipelama, flašama s vodom. Onda je masa krenula na nas – navodi sagovornik.
Da se sprema incident u Srebrenici znale su naše tajne službe, ali i obavještajno-sigurnosna agencija (OSA) BiH. Prema ovim informacijama, državni vrh BiH bio je upoznat sa tim šta se sprema Vučiću, ali ništa povodom tih informacija nije urađeno.
Parastos za Srbe
Služenjem parastosa i paljenjem svijeća u Zalazju kod Srebrenice za 69 poginulih na Petrovdan 1992. juče su obiležene 23 godine od velikog srpskog stradanja u opštini Srebrenica.

Igranka sa obezbjeđenjem Premijera Srbije u okviru Memorijalnog centra u Potočarima, na osnovu odluke ministra policije BiH Aljoše Čampare, trebalo je da obezbjeđuje specijalna jedinica policije Republike Srpske. Međutim, nekoliko dana prije 11. jula, predsjedavajući ministara BiH Denis Zvizdić tražio je od ministra da poništi ovu odluku, što je on na kraju i uradio. Stefanović: Sramotne izjave  Ministar Nebojša Stefanović odbacio je kao „sramotne“ izjave iz Sarajeva da odgovornost za napad u Potočarima snose pripadnici Vučićevog obezbjeđenja. – Plašim se da počinioci i organizatori ovog teškog krivičnog djela nikada neće odgovarati – saopštio je on. Husein Kavazović: Ovo nije trebalo da se dogodi  “Ubijeđen sam da iza incidenta koji se dogodio premijeru Srbije ne stoje Srebreničani. To su izazvali oni koji su došli u Srebrenicu, ne mogu suditi s kojom namjerom, i ovo u svakom slučaju nije trebalo da se dogodi”. izjavio je poglavar Islamske zajednice u BiH.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com