Home / NOVOSTI / Hronika / Uhapšena nije iz Crne Gore

Uhapšena nije iz Crne Gore

Nebojša Stefanović izjavio je da će M.A. (31), osumnjičena za učestvovanje u napadu na biznismena Milana Beka, danas biti saslušana pred tužiocem, i poručio da su netačne medijske spekulacije o tome da je povezana sa drugim krivičnim djelima. On je rekao i da Belgijanci nisu Srbiji uputili nikakav zahtjev u vezi Andreje Draškovića i da je riješeno dvostruko ubistvo u Boru.

Stefanović je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da su nepobitne informacije da je DNK M.A. identičan DNK koji je nađen na čauri s mesta napada na Beka, ali da će tek biti utvrđeno kakvu je konkretnu ulogu imala u tom slučaju.
– Ovo krivično djelo se ne dovodi u vezi s drugim krivičnim djelima koja su izvršena u Beogradu – naglasio je Stefanović.
Prema njegovim rečima M.A. je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, a u toku dana biće obavljen razgovor s tužiocem, posle čega se očekuje određivanje pritvora do 30 dana.
Kada je riječ o medijskim spekulacijama, Stefanović je rekao da mu je drago što to pokazuje da iz istrage “ne cure” podaci, ali je istakao da nije dobro za građane Srbije i istinu toliki broj netačnih informacija.
– Ova žena niti je sa sjevera Crne Gore, niti je povezana sa bilo kakvim bombaškim napadima, niti je učestvovala u bilo kakvim upucavanjima, niti je do sada bila povezana sa izvršenjem ovakvih teških krivičnih djela. Sve informacije koje su se pojavile su potpuno netačne – objasnio je Stefanović.
Na pitanje da li je M.A. povezana s krivičnim delima koje vrši grupa “Pink Panter”, Stefanović je rekao da se njen suprug i brat dovode u vezu sa izvršenjem nekih krivičnih dela koje vrši ta grupa, ali da oni nisu ključni za ovu konkretnu istragu.
Upitan šta govori činjenica da u poslednje vreme u Beogradu ima sve više napada eksplozivnim sredstvima i da li ima pomaka u istrazi u vezi s ubistvom vlasnika nekoliko noćnih klubova Dragana Jelinovića (58), ministar je rekao da je iz interesa istrage ne može da o tome govori.
– Ima različitih pomaka. U poslednjem slučaju utvrdili smo tip i vrstu eksploziva i način izvršenja, ali iz interesa istrage ne mogu da vam kažem više detalja – rekao je Stefanović.

BELGIJANCI  NISU TRAŽILI ANDRIJU

Stefanović je izjavio i da belgijska policija sprskim vlastima nije uputila nikakav zahtev za izručenje biznismena Andrije Draškovića i da za njim nije raspisana međunarodna potjernica.

– Belgijska policija još ništa nije poslala, kada nešto dobijemo, postupićemo u skladu sa zakonom – rekao je Stefanović novinarima.

Drašković, uhapšen u Splitu po poternici Belgije, pušten je 16. jula uz jemstvo i od tada mu se gubi svaki trag.

(Alo)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com