TIVAT DOBIO AUTOBUSKU STANICU: Đukanović: Zaposlenost je u blagom porastu - Volim Podgoricu

TIVAT DOBIO AUTOBUSKU STANICU: Đukanović: Zaposlenost je u blagom porastu

Zadovoljstvo mi je da u špicu sezone mogu posjetiti jednu uspješnu Opštinu kakva je Tivat i afirmisati jedan novi kvalitet rada i kvalitet upravljanja jednim gradom koji je doveo do očiglednog razvoja i unapređenja kvaliteta života građana, kazao je premijer Milo Đukanović koji je danas boravio u radnoj posjeti tom primorskom gradu.

Prema njegovim riječima puno je urađeno na tome da Tivat u prostornoj planskoj dokumentaciji i infrastrukturnoj opremljenosti, bude spreman za realizaciju krupnih razvojnih projekata u turizmu i drugim oblastima, a posebno je puno napravljeno na unapređenju konkurentnosti Tivta kao poslovne destinacije, pa je ova opština danas druga po nivou razvoja u državi i znak je raspoznavanja moderne crnogorske turističke ponude.

“Predstoji nam još posla na unapređenju vodovodne i kanalizacione infrastrukture na Luštici, izgradnji novog puta ka tom turističkom kompleksu i modernizaciji aerodroma Tivat”, kazao je Đukanović.

Premijer je podvukao da su mu predstavnici stranih kompanija Porto Montenegro, Luštica Bej i Katari Diar naglasili dobru saradnju koju imaju sa tivatskom lokalnom upravom, ističući da je to „razlika u kojoj se ogleda kvalitet upravljanja lokalnom upravom u Tivtu u odnosu na druge opštine i to je najvažniji razlog zašto je Tivat tako snažno iskoračio u proteklih pet godina“.

Na pitanje kako objašnjava činjenicu da i pored tolikog razvoja i investicija, Tivat i dalje ima drugu najveću stopu nezaposlenosti na primorju i da se broj nezaposlenih Tivćana praktično ne smanjuje, Đukanović je odgovorio da je nova tivatska turistička privreda u proteklih nekoliko godina nadoknadila broj radnih mjesta koja su izgubljena zatvaranjem Arsenala.

„Da nije bilo ovako intenzivnog turističkog razvoja, Tivat bi zbog tranzicionih promjena, izgubio radna mjesta i kuburio bi sa problemom koji danas imaju druge sredine u Crnoj Gori. Ta izgubljena radna mjesta su ovako kompenzirana, čak ih danas ima i nešto blago više nego prije. Ovdje ima puno dobrih ekonomskih paramatera, ali problem nezaposlenost je nešto na čemu se još mora raditi,“ istakao je Đukanović.

Tokom boravka premijera u Titvu predsjednik Opštine Ivan Novosel i vlasnik kompanije “Mesopromet” iz Bijelog Polja Hilmija Franca svečano su danas presjekli vrpcu i time zvanično otvorili novu autobusku stanicu u Tivtu, prenosi Radio Tivat.

Pored Đukanovića otvaranju autobsku stanice prisustvovao je i ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović.

 

(Bokanews)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com