Klinički centar Crne Gore: Od danas novi sistem parkiranja - Volim Podgoricu

Klinički centar Crne Gore: Od danas novi sistem parkiranja

Klinički centar Crne Gore u Podgorici saopštio je da će se od srijede 22. jula primjenjivati novi sistem ulaska i izlaska vozila, koji će podrazumijevati i strožu kontrolu saobraćaja, a tu su i nova parking mjesta u krugu ove zdravstvene ustanove.

Od danas u krug KCCG može ući i vozilo koje preuzima pacijenta koji je otpušten iz bolnice na dalje kućno liječenje.

“Dakle, u krugu KCCG nije dozvoljeno parkiranje vozila u vlasništvu građana ili pacijenata koji koriste naše usluge kao i taxi vozila”, upozorio je direktor KCCG-a Ranko Lazović, uz apel građanima da poštuju novi sistem kontrole ulaska i izlaska vozila, jer će sva nepropisno parkirana vozila biti izmještena iz kruga KCCG uz asistenciju “pauka”.

On je istakao da je do nedavno KCCG raspolagao sa 325 parking mjesta za službena vozila i zaposlene, a da je sada obezbijeđeno 711 parking mjesta koja su organizovana po zonama.

“Ukupna vrijednost donacije iznosi 164.000 eura, od kojih je kompanija Bemax donirala 123.000 eura, a Glavni grad Podgorica 41.000 eura. Glavni grad Podgorica je obezbijedio asfaltiranje za 52 parking mjesta, zatim obilježavanje oko 450 parking mjesta, reparaciju i farbanje kompletne ograde KCCG, te postavljanje zaštitnih stubića kod glavne rampe za ulaz u krug KCCG, uređenje zelenih površina i čišćenje kompletnog kruga KCCG ukupne površine 16 hektara. Kompanija Bemaks je napravila 273 nova parking mjesta podijeljena u tri parking zone, koja su urađena po najsavremenijim standardima”, navodi se u saopštenju.

Kako su kazali iz KCCG, nepropisno parkirani automobili često ometaju prolazak sanitetskih vozila kroz krug ove ustanoce, čime se dovodi u pitanje efikasno funkcionisanje saobraćaja i na taj način zbrinjavanje pacijenata.

“Menadžment je prepoznao ovo pitanje i preduzeo neophodne aktivnosti za preuređenje kruga KCCG i parkinga, jer je bilo važno urediti ovaj segment, naročito kada znamo da nekada minute odlučuju u spašavanju ljudskih života. U krug KCCG motornim vozilom, bilo sopstvenim ili koristeći taxi službe, mogu ući u izuzetnim slučajevima, odnosno samo pacijenti za dijalizu, pacijenti koji koriste ortopedska pomagala i pacijenti sa urgentnim zdravstvenim stanjima ali bez mogućnosti parkiranja. Nakon preuzimanja pacijenata od strane medicinskog osoblja, vozilo mora biti uklonjeno iz kruga KCCG”, istakli su iz KCCG-a.

(CdM)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com