DF: Panika od protesta eskalirala namještenim istraživanjima vlasti - Volim Podgoricu

DF: Panika od protesta eskalirala namještenim istraživanjima vlasti

Panika koja je zahvatila režim i sistemsku opoziciju od protesta koje je zakazao Demokratski front eskalira inflacijom namještenih istraživanja koje naručuje režim i kojima se lažno predstavljaju rejtinzi političkih stranaka,  navode iz ovog političkog saveza.

Istraživanje DAMAR-a: DPS u Podgorici podržava 45,7 odsto ispitanika, Demos 14, DF 10, Demokrate 9,5

Prema istraživanju koje je agencija DAMAR uradila za potrebe Glavnog grada, podrška DPS-u u Podgorici porasla je u julu na 45,7 odsto, što je 2,1 odsto više nego u aprilu kada je iznosila 43,6.

Demos je, prema tom istraživanju,  najjači opozicioni politički subjekt u Podgorici sa 14,4 odsto, sa blagim padom podrške od 0,5 odsto. Slijedi Demokratski font sa 10 odsto, pa Bečićeve Demokrate sa 9,5 odsto, što je pola procenta manje nego u aprilu kada su obljavljeni rezultati istraživanja.

U DF-u navode da je cilj ovakvih istraživanja da se opstruiraju protesti i da se smanji rejting Fronta kao najjače, najorganizovanije opozicione antirežimske strukture.

Tako se, sitiču u Frontu, režimu daju rejtinzi koje nikada nije ostvario na izborima, a DF-u se “brutalno” umanjuje snaga.

“Očigledno je da totalitarni režim nikada nije dozvolio da se putem stvarnog ispitivanja javnog mnjenja konstatuje njegova slabost već ovu oblast precizno kontroliše, a namještenim rezultatima vješto manipuliše u javnosti. Opšte je poznato da ova vlast masovno krade izbore, a ovakva “ispitivanja” imaju funkciju pripreme terena za legalizaciju tog nečasnog posla. Režim i UDBA su podigli uzbunu zbog najavljenih protesta i žele da ih spriječe. Zato lažnim anketama žele da stvore sliku da narod podržava DPS i sistemsku poslušnu opoziciju koja ne želi da smijeni DPS, a ne podržavaju proteste koji treba da dovedu do formiranja nove Vlade i fer izbora”, navedeno je u saopštenju DF-a.

Djeluju smiješno, naglašavaju u DF-u, licitiranja iz nekih opozicionih stranaka o rejtingu Fronta, koja se razlikuju za 100 odsto u roku od nedjelju dana.

“Po ovoj najnovijoj Migovoj anketi, gdje je on najpopularniji političar u Podgorici, partije koje se se zalažu za NATO (DPS, Demos, Ura, Demokrate, Pozitivna i ostali imaju skoro 90 odsto birača, a ista istraživanja pokazuju da je za NATO manje od 40 odsto”, stoji u saopštenju.

DF upozorava građane da su ova istraživanja naručena za potrebe režima i njegovih satelita, te da imaju za cilj gušenje narodne pobune i protesta koje organizuje antirežimska opozicija.

“Proteste zakazane za 27. septembar neće zaustaviti niko i oni će za rezultat imati promjene. Ne može nas zaustaviti ni “najpopularniji političar u PG” Migo, ni njegova zločinačka organizacija DPS, ni razne režimske agencije”, poručili su u DF-u.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com