PODGORICA: 500 korisnika Narodne kuhinje - Volim Podgoricu

PODGORICA: 500 korisnika Narodne kuhinje

U Narodnoj kuhinji Glavnog grada hrani se 500 građana Podgorice.

Sekretar za socijalno staranje Goran Miranović kaže da se lista korisnika sastavlja na osnovu konkursa koji se raspisuje krajem kalendarske godine.

-Usluge Narodne kuhinje Glavnog grada svakodnevno koristi otprilike 500 naših sugrađana, jer je Budžetom za ovu godinu predviđeno 500.000 eura, a to je otprilike nekih 500 obroka dnevno. To su korisnici materijalnog obezbjeđenja, ljudi koji imaju male penzije, beskućnici – objasnio je Miranović za Antenu M.

Kroz dva projekta, Glavni grad pruža pomoć za 215 starih osoba u Podgorici.

Miranović navodi da o starima brine 19 gerontodomaćica.

-Projektom ,,Pomoć i njega u kući starih lica” Glavni grad pruža usluge za 80 osoba starije populacije, a projektom ,,Njega starih lica”, koji se realizuje u partnerstvu sa Caritasom Barske nadbiskupije i Zavodom za zapošljavanje Crne Gore obuhvaćeno je još 135 lica. Znači, kroz ova dva projekta obuhvaćeno je 215 osoba. U tim projektima usluge starima pruža 19 gerontodomaćica – devet kroz projekat koji organizuje Glavni grad i 10 kroz ovaj koji organizuje Caritas Barske nadbiskupije- kazao je Miranović.

 

1 komentar

  1. It sounds like you’re producing difficulties yourself by attempting to solve this problem rather than seeking at why their can be a difficulty inside very first place

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com