MEDOJEVIĆ mora da plati 11.000 evra za struju, jer je garantovao za 250 ljudi! - Volim Podgoricu

MEDOJEVIĆ mora da plati 11.000 evra za struju, jer je garantovao za 250 ljudi!

Poslaniku PzP-a Nebojši Medojeviću stigla je presuda o prinudnoj naplati oko 11.000 eura zato što je bio jedan od poslanika ove partije koji su dali garanciju, odnosno preuzeli solidarnu odgovornost za grupnu tužbu od 250 ljudi koji su se bunili što plaćaju gubitke na elektro mreži.

To je juče u parlamentu kazao poslanik PzP Branko Radulović, ne pominjući ime poslanika kojem je ispostavljen najveći račun.

“Da li se može nešto retroaktivno uraditi”,  pitao je Radulović na sjednici parlamenta i ocijenio daje „božja greota da to plaćaju”.

Presudu da plate troškove iz ovog spora po četiri predmeta dobili su, kako Pobjeda saznaje, svi učesnici u sporu. U prva tri predmeta svi trebaju da plate po 350 eura, a u četvrtom, pošto se nijesu žalili, ostalo je solidarno plaćanje (svako odgovara za cijele troškove) kojom Medojević ima trošak od 11.000 eura. Prema riječima Radulovića, Medojeviću će se oduzimati po pola plate sve dok ne isplati dug.

Kompletan poslanički klub PzP već tri mjeseca refundira troškove građanima koji su izgubili spor u prethodna tri predmeta, a sada je stigao i četvrti.

Sve je počelo kada je sud odbacio tužbe 250 građana zbog obračunavanja troškova gubitaka na prenosnoj i distributivnoj mreži na računima za struju.

Lider PzP-a Medojević je, podsjetimo, prije četiri godine pozvao građane da mu se pridruže u pokretanju tužbe protiv EPCG-a po osnovu odluke Ustavnog suda da neustavnim proglasi odredbe pravilnika o tarifama, kojim je bilo propisano da građani plaćaju gubitke u prenosnoj i distributivnoj mreži. Tužba je podnesena protivElektroprivrede, iako se odnosila na metodologiju Regulatorne agencije za energetiku. Sporna odredba nije važila u vrijeme donošenja odluke Ustavnog suda, koji ni u ovom slučaju nije donio rješenje po kojem odluka važi retroaktivno.

Slične tužbe podnijelo je još 400 građana, nezavisno od tužbe PzP-a i sve su pale na Višem sudu. U slučaju PzP-a i 250 građana donesena je odluka o plaćanju 80 hiljada eura sudskih troškova, odnosno po 350 eura po tužitelju.

Oni su nakon svega tražili da čelnici PzP-a plate sudske troškove, gdje najveći dio novca ide kao provizija advokatima, koja se računa tako da se u slučaju grupne tužbe na svakog dodatnogtužitelja računa 50 odsto naknade. U četvrtom sporu sud je obavezao tužioce na solidarnu isplatu.

Detalje oko ovog spora do kraja sedmice saopštiće i predstavnici PzP-a.

 

(Pobjeda)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com