Džomić večeras stiže u Crnu Goru - Volim Podgoricu

Džomić večeras stiže u Crnu Goru

Podgorički paroh Velibor Džomić vraća se u Crnu Goru večeras ili sjutra ujutro, potvrdio je za TV Vijesti njegov advokat Zoran Piperović.

Džomić bi najvjerovatnije večeras mogao da uđe u Crnu Goru na prelazu Vraćenovići i to u pratnji mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

Podsjećamo, Ministarstvo unutrašnjih poslova juče je saopštilo da su prestali razlozi zbog kojih je Džomić protjeran iz zemlje, jer je Agencija za nacionalnu bezbjednost ANB donijela novu procjenu da sveštenik Srpske pravoslavne crkveviše nije prijetnja po nacionalnu bezbjednost.

Socijaldemokratska partija SDP tvrdi da je odluku o povratku Velibora Džomića zapravo donijela Demokratska partija socijalista DPS kako bi ga iskoristila u kampanji.

Advokat Piperović, međutim, navodi da odluka ANB-a nema veze sa sukobom u vladajućoj koaliciji i da je očekivana.

“Ja ne vidim tu vezu, zato što su i DPS i SDP zagovornici Crnogorske pravoslavne crkve CPC. S obzirom da se radi o, kako bi oni rekli, srpskom popu, ne znam kakve veze srpski pop ima sa razmiricama ove dvije partije”, rekao je Piperović za TV Vijesti.

Promjena odluke ANB-a nije, kako ističe, iznenadna. Podsjeća da su prije nekoliko mjeseci tražili reviziju te odluke.

“Mislim da prva odluka nije bila zasnovana na pravoj projekciji, već na stereotipima i predrasudama koje su se kao kontoverze vezale za Džomića”,zaključio je Piperović.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com