Stečajci iz Bijele kod Aćimović: Na potezu Vlada - Volim Podgoricu

Stečajci iz Bijele kod Aćimović: Na potezu Vlada

Hercegnovska lokalna uprava spremna je da i dalje pruža neophodnu pomoć radnicima Jadranskog brodogradilišta Bijela u okvirima svojih nadležnosti i podržava njihove zahtjeve, saopšteno je na sastanku predsjednika Opštine i sindikata preduzeća, Nataše Aćimović i Mladena Krivokapića.

Radio Jadran prenosi da je Aćimović kazala da u lokalnoj upravi i dalje podržavaju sve zahtjeve stečajaca.

Na sastanku je razgovarano posebno o olakšicama za radnike za vraćanje kredita o čemu su već kontaktirani predstavnici hercegnovskih filijala poslovnih banaka.

Iz lokalne uprave najavili su da će uputiti pismo predsjedniku Tenderske komisije, Branku Vujoviću, sa prijedlogom da se sa direktorima centrala banaka u Podgorici dogovori model koji bi olakšao vraćanje kredita radnika koji se nalaze u nezavidnom položaju.

Krivokapić je upoznat i sa ostalim aktivnostima lokalne uprave koje se odnose na podršku zaključaka koje je donijela Skupština Opštine Herceg Novi.

Aćimović je poručila da je lokalna uprava spremna i dalje da pruža neophodnu pomoć radnicima u okvirima svojih nadležnosti.

Krivokapić je naveo da im Opština pomaže u mjeri koliko je to moguće i na tome su stečajci iz Bijele zahvalni.

“Opština Herceg Novi je maksimalno uz nas i što je do njih oni su odradili i sad je sve na Vladi”, rekao je Krivokapić.

On je dodao i da predstavnici Opštine Vladi uvijek pošalju informaciju nakon susreta sa radnicima i ponovio njihove zahtjeve. Međutim, do sada iz Vlade nije bilo odgovora, jer su u toku godišnji odmori.

Pomoć Opštine se odnosi i na finansiranje prevoza i nekih dnevnih potreba radnika koji su u protestu 45 dana. Dogovoreno je da se naredne sedmice ponovo organizuje sastanak u nadi da će biti bar nečeg pozitivnog u vezi sa odloženim vraćanjem kredita.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com