Budvanski Studio A kažnjen sa četiri hiljade eura - Volim Podgoricu

Budvanski Studio A kažnjen sa četiri hiljade eura

U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice je evidentirano 38 primjedbi, na osnovu kojih su izrečene četiri kazne od 150 do četiri hiljade eura.

Ove sedmice evidentirana je i jedna pohvala, koja se odnosila na kvalitet usluge i hrane u ćevabdžinici Kvalitet u Podgorici.

Najveća kazna, od četiri hiljade eura, izrečena je budvanskom frizerskom i kozmetičkom salonu Studio A, nakon što je utvrđeno da ne uplaćuje pazar. Kazna od 3,8 hiljada eura izrečena je butiku Pavle u Budvi zbog neizdavanja fiskalnih računa.

Inspektori su sa 200 eura kaznili hercegnovski Sab i Inex security, jer je utvrđeno da nijesu dostavili pisani obračun isplaćene zarade zaposlenima i da se na mjestu izvođenja radova ne nalazi ugovor o radu i prijava na obavezno socijalno osiguranje.

Kazna od 150 eura zbog nelegalnog obavljanja djelatnosti izrečena je ove sedmice hostelu u ulici Bratstva i jedinstva u Podgorici.

Nepravilosti nijesu utvrđene prilikom kontrole podgoričkog preduzeća Progres mont, staklorezačke radnje “Brković”, Roštilja, buregdžinice Ammar, Banjalučkog ćevapa, Tabasca, Centro mobila i Animaveta, bjelopoljske kafane Astakus, Gradske kafane na Cetinju, Kafane u Nikšiću, prodavnice Voli u Igalu, pekara Boka u Kotoru i Dan i noć u Tivtu, budvanske Mont case, barske Eko pumpe, ŠIK Polimlja u Beranama i kotorskog restorana Bokeški gušti.

Od ukupno 38 pritužbi, koje su evidentirane od ponedjeljka, devet nije dobilo odgovor. Te pritužbe su se odnosile na nepropisno parkiranje, korišćenje službenih vozila u privatne svrhe, smeće i otpad, kao i neasfaltiran prilaz zgradi MUP-a u Beranama.

Vlada je početkom aprila odlučila da nastavi kampanju Budi odgovoran do kraja ove godine, nakon uspješne realizacije njene dvije faze tokom koje su građani prijavili preko pet hiljada nepravilnosti u oblasti sive ekonomije i izrečene kazne od oko 1,1 milion eura.

Na taj način će se omogućiti dalje prikupljanje novca za finansiranje projekata od opšteg društvenog značaja, koje su predložili i podržali građani.

Kampanju Budi odgovoran krajem decembra 2013. godine su pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori s ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbu protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Građanima su na raspolaganju tri opcije da prijave uočene nepravilnosti, putem mobilne aplikacije Budi odgovoran, web sajtawww.budiodgovoran.me i kol centara Poreske uprave (PU) na broj 19707 ili Uprave za inspekcijske poslove 080 555 555.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com