Podgoričani dobijaju 5 biciklističkih staza, radovi startuju naredne sedmice - Volim Podgoricu

Podgoričani dobijaju 5 biciklističkih staza, radovi startuju naredne sedmice

Direktor Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice Srđan Raičević najavio je da tokom sledeće sedmice očekuje početak radova na prvoj od pet biciklističkih staza,  planiranih na teritoriji glavnog grada.

On je “Vijestima” juče kazao da su već dobili građevinsku dozvolu i da očekuju da će ubrzo biti objavljen tender za izvođača radova.

“Biciklistička staza će biti dvosmjerna i njen koridor će biti dugačak 5.320 metara. Prostiraće se od raskrsnice Bulevara Mihaila Lalića sa Ulicom Vlada Ćetkovića, pa će preko Bulevara Svetog Petra Cetinjskog ići do Kraljevog parka i hotela ‘Hilton'”, kazao je Raičević.

Pojasnio je da će biciklističke staze biti građene i na trotoarima, ali da će to ostaviti dovoljno prostora i za kretanje pješaka.

“Ne znam zašto je proteklih dana bilo polemike oko gradnje biciklističke staze na trotoaru, kada svugdje u svijetu dio biciklističkih staza ide i trotoarima. Bulevar Svetog Petra Cetinskog je projektovan tako da će biti dovoljno mjesta i za staze i pješake”, kazao je Raičević.

Istakao je da su dužni da na stazama postave i aktivne trake za slabovide bicikliste.

Biciklističke staze će se finansirati od donacije Ambasade Kine, u iznosu od 25.000 eura, koji su prije desetak dana potpisali gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović i ambasador Nj.E. Cui Dživei.

Ovom donacijom finansiraće se i rekonstrukcija centralnog parka na Pobrežju.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com