INICIJATIVA O NEPOVJERENJU VLADI: SDP ne žuri sa odgovorom, čeka se Pozitivna - Volim Podgoricu

INICIJATIVA O NEPOVJERENJU VLADI: SDP ne žuri sa odgovorom, čeka se Pozitivna

Danas ističe rok koji je Demokratska Crna Gora postavila opoziciji o prijedlogu za izglasavanje nepovjerenja Vladi. Iz SDP-a su saopštili da neće žuriti sa odgovorom da li je taj prijedlog za njih prihvatljiv ili ne, što je od njih zvanično sinoć zatražio i lider SNP-a. Demokrate su istakle da ni jedan politički subjekt nije iskazao primjedbu na postavljene rokove. Iz DF-a ponovo poručuju da je inicijativa osuđena na propast. Odgovor Pozitivne još se čeka.

Kakva će biti sudbina prijedloga Demokratske Crne Gore o izglasavanju nepovjeranja Vladi trebalo bi da bude poznato danas.

Nakon što je juče lider SNP-a Srđan Milić pozvao u otvorenom pismu predsjednika Parlamenta i lidera Socijaldemokratske partije Ranka Krivokapića da se izjasni- da li su spremni da podrže Prijedlog o glasanju nepovjerenja Vladi, stigao je odgovor iz SDP-a.

Ako je suditi prema riječima PR te partija Mirka Stanića neće žuriti sa odlukom:

“Razmotrićemo pismo kolege Milića s dužnim poštovanjem, ali ne u rokovima koji su izraz partijskih potreba za vanrednim zasjedanjem nego državnih obaveza u NATO integracijama“, kazao je Stanić radiju Antena M.

Generalni sekretar Demokratske Crne Gore Boris Bogdanović otkriva da li bi prolongiranje roka za odlučivanje o inicijativi nešto promijenilo.

“Demokratska Crna Gora konstatuje da do ovog trenutka ni jedan od političkih subjekata nije iskazao primjedbu na postavljene rokove tako da zaključujemo da rokovi ne predstavljaju nikakav problem“, istakao je on.

Komentarišući stav SDP-a Vladislav Bojović iz Demokratskog fronta konstatuje da Demokratska Crna Gora nema obezbjeđen dovoljan broj poslanika za izglasavanje nepovjerenja Vladi.

“Mislim da je taj odgovor SDP-a potvrda njihove nespremnosti i volje da učestvuju u bilo kojoj inicijatici koja podrazumijeva izglasavanje nepovjerenja Vladi”, kazao je on.

Bojović kaže da je DF veoma zainteresovan za podršku toj inicijativi ali u ovom trenutku, kako smatra, osuđena je na propast.

“Dužni smo da kažemo da neuspjeh inicijative Demokratske Crne Gore sa sobom povlači sljedeće posljedice: svaka naredna inicijativa o izglasavanju nepovjerenja se može pokrenuti tek u narednih 90 dana. Pošto je DF zakazao proteste za 27. septembar na kojima će građani tražiti pad Vlade jasno je da bi Ustavna ograničenja od tri mjeseca koja bi proistekla iz neruspjeha inicijative Demokrata, obezbijedila Vladi Mila Đukanovića dodatnih 90 dana opstanka i funkcionisanja“, istakao je on.

Kako su saopštile Demokrate do sada su se zvanično o njihovom prijelogu izjasnili-poslanici Građanskog pokreta URA, Demosa kao i nezavisni poslanici.

“Naš prijedlog su potpisali Neven Gošović, Miodrag Lekić, Mladen Bojanić, Dritan Abazović, Goran Danilović, Novica Stanić, Obrad Gojković, Zoran Miljanić, Radovan Asanović i Velizar Kaluđerović“, kazao je Bogdanović.

Čeka se odgovor Pozitivne.

Pitanje povjerenja Vladi, u slučaju prihvatanja prijedloga Demokrata, pokrenulo bi se u parlamentu 3. septembra.

(Cdm)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com