Novljanski SNP traži vanredne izbore, ako se ne poništi tender za Institut

Klub odbornika SNP-a Herceg Novi tražiće hitnu sjednicu Skupštine opštine i raspisivanje vanrednih lokalnih izbora, ukoliko Savjet za privatizaciju na današnjoj sjednici ne poništi tenderski postupak za privatizaciju Instituta Dr Simo Milošević, saopšteno je iz te partije.

“Najava današnje sjednice Savjeta za privatizaciju i odlučivanja o privatizaciji najvažnijeg privrednog subjekta u Herceg Novom – Instituta ‘Simo Milošević’ u Igalu samo je potvrda da DPS ne odustaje od tog štetnog posla, kako za građane Herceg Novog, tako i ukupno za Crnu Goru. Podsjećamo javnost da je Skupština opštine Herceg Novi prije samo četiri mjeseca donijela jasne zaključke da ponuđač IWG konzorcijum ni u kom slučaju ne zadovoljava uslove tendera”, saopštila je predsjednica novskog SNP-a Danijela Đurović.

Ona je istakla kako je isključiva namjera ponuđača izgradnja apartmana i stanova za tržište, za šta, smatra ona, postoji sumnja da su i neki domaći građevinski lobiji uključeni.

“Najvažnije od svega je da oni niti imaju namjeru, niti su kompetentni da razvijaju i unapređuju zdravstveni turizam i brend Instituta Igalo. Podsjećamo da je i uslov opstanka koalicione vlasti između DPS-a i IZBOR-a u Herceg Novom poništavanje privatizacionog postupka za Institut Igalo”, rekla je Đurović.

loading...
Tagovi
prikaži više

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close