NOVLJANI JUTROS U ŠOKU: Gradski oci na trotoaru ispiturali parking pod okriljem mraka! - Volim Podgoricu

NOVLJANI JUTROS U ŠOKU: Gradski oci na trotoaru ispiturali parking pod okriljem mraka!

Novljani koji su jutros prošli Njegoševom ulicom od kuće Iva Andrića prema glavnom gradskom trgu, nisu mogli očima da vjeruju! Trotoar koji je napravljen prošle godine, jutros je osvanuo obilježen parking mjestima!

Inače, Njegoševa ulica u ovom dijelu je veoma uska, i saobraćaj je jednosmjeran, a od prošle godine je trotoar sa obje strane.

– Ovo je nevjerovatno!, komentarišu Novljani koji su nam se javili. – Parking mjesta su obilježena tokom noći, vjerovatno u zoru, jer je još uvijek živo. Sinoć ih nije bilo.

Kako naglašavaju, do juče je komunalna policija naplaćivala kazne i odnosila “paukom” automobile koji su se parkirali na ovom trotoaru, a jutros je osvanuo – parking! Ne samo da je neka “pametna glava” smislila da iscrta parking na trotoaru, već je trotoar veoma uzak, pa automobili koji se parkiraju, moraju dva točka da popnu na trotoar, a dva ostaju na veoma uskom dijelu kolovoza. Svakome je jasno da će autobus koji prolazi kroz centar Novoga morati da zaobilazi parkirane automobile – prelazeći preko trotoara sa druge strane!

– Koliko li je trebalo načelniku urbanizma da osmisli ovaj strateški plan za razvoj Novog, da ucrta parking mjesta od kuce Andrica do opštine, pita se Miodrag Miško Nikolić, komentarišući ovaj “slučaj” na fejsbuku.

A evo šta kažu i drugi Novljani:

Aleksandar Ćipranić: Ucrtana parking mjesta kod kuće Iva Andrica su svjesno napravljena crna tačka u novskom i ovako raspalom saobraćaju.Veliki autobus mora da okrzne trotoar da bi tuda prošao.Ko će odgovarati za to kad sjutra ispadne neki pičvajz? Evo još jednom da pitam: Može li se malo piture koja se koristi za parking mjesta odvojit za zebre po gradu i, ako nije problem, da se kod svake zebre postavi adekvatan saobracajni znak? Tužno je to…pretužno..

Slavica Drašković: Sinoć radila noćnu i šokirala se kad sam vidjela kako su stručno obavili posao. Pola auta na trotoaru a druga pola na putu. I danas gledam kako su se srećkovići koji su se tu zatekli parkirali, svako drugo auto je van iscrtanog parking mjesta. Ajde, ja sam taksista proći ću nekako, a šta će ovi veseljaci što voze gradski autobus nek im je bog u pomoć…

Zorica Čorović: Izgleda da je takmičenje ko će ovaj grad više nagrditi . Ovo je tek početak , kad budu ucrtavali solitere tek će biti veselo…

(Volim Podgoricu/D.A.)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com