“Crvena zvezda” dobija pojačanje: Stiže šampion Njemačke Rajan Tompson! - Volim Podgoricu

“Crvena zvezda” dobija pojačanje: Stiže šampion Njemačke Rajan Tompson!

Rajan Tompson, košarkaš njemačkog Bamberga, novo je pojačanje Crvene zvezde, prenosi “Blic”.

Amerikanac rođen 1988. godine bio je šampion Njemačke sa svojim klubom u prošloj sezoni pošto je Bamberg iza sebe ostavio Albu Saše Obradovića i Bajern Svetislava Pešića, bio je prethodno prvak i osvajač Kupa Belgije 2014. sa Ostendeom, pa će sa Crvenom zvezdom krenuti na treću uzastopnu nacionalnu titulu, ovaj put u Srbiji.

Polivalentan je igrač koji može da pokrije pozicije beka i krila, a zahvaljujući partijama u prošloj sezoni bio je dio drugog najboljeg tima Bundeslige, uz Kalida El-Amina, Nihada Đedovića, Rejmara Morgana i Tima Olbrehta.

Tompson je u prošloj sezoni u Bundesligi odigrao 42 utakmice, prosječno je igrao 27 minuta i bilježio 12,5 poena, uz 2,3 skoka, 2,3 asistencije i 0,9 ukradenih lopti po utakmici.

Nije bio draftovan 2010. godine u NBA ligi, u narednoj sezoni je igrao za Jutu Fleš u razvojnoj ligi, a onda je napravio uspon karijere u Evropi. Prvo je 2011. potpisao za Basket Brešu, 2012. je obukao dres ekipe Okapi Alstar u Belgiji, da bi 2013. potpisao za Ostende i doprinio osvajanju duple krune. To je bilo dovoljno da se Bamberg zainteresuje i dovede ga, što je takođe donijelo dobar rezultat, osvojena je titula.

On je inače mlađi brat Džejsona Tompsona, novog igrača Golden Stejta koji je od 2008. do ove godine nosio dres Sakramenta.

O karijeri novog igrača Zvezde brine agencija Beobasket, čiji je prvi čovjek Miodrag Ražnatović nagovijestio dolazak Tompsona.

(Blic)

1 komentar

  1. Hi! Do you know if they make any plugins to help with SEO? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good results. If you know of any please share. Thank you!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com