STRADALNICI Migranti hrle u Njemačku, Mađari ih vraćaju u Srbiju!

Prema posljednjim podacima, za samo jedan dan granicu kod Horgoša prešlo je oko 3.000 migranata, među koji je bilo čak 700 djece, javljaju mediji u Srbiji.

Oni ne žele da ostanu u Mađarkoj. Kako kažu, čuli su da je Njemačka najavila da će primiti oko 800.000 izbjeglica sa Bliskog Istoka i zbog toga žele da idu dalje.

Mađarska policija juče je ispalila suzavac na grupu od oko 200 migranata koja je pokušala da napusti prihvatni centar za izbjeglice u mjestu Reske, blizu granice sa Srbijom.

Prema informacijama RTS, nova grupa migranata i tokom noći je pokušala da pobjegne iz prihvatnog centra.

Oko 200 njih koji su ušli u Mađarsku, pokušali su da napuste prihvatni punkt i razbježali su se u polju kukuruza pored puta.

ilustracijailustracija

Policija se odmah dala u potragu za njima i, prema posljednjim informacijama, uspjeli su da ih okupe.

Migranti bježe iz prihvatnog centra jer ne žele da budu registrovani u Mađarskoj.

Naime, sporazum “Dablin 3” koji su postigle članice Evropske unije, predviđa mogućnost da bilo koja država vrati migrante u zemlju EU u kojoj su prvo registrovani.

Gotovo niko od njih ne želi da ostane u Mađarskoj, svi žele da idu dalje.

Grupe migranata granicu sa Mađarskom uglavnom pokušavaju da pređu na mjestu kuda prolazi pruga jer tu nema žičane ograde.

Kriza se pojačava i migrantima je sve teže da uđu u Mađarsku. Neke od njih su, kako tvrde, mađarski policajci vratili nazad u Srbiju.

loading...
Tagovi
prikaži više

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close