LEKIĆ: Nema platforme o Prevlaci, samo nas zamajavaju! - Volim Podgoricu

LEKIĆ: Nema platforme o Prevlaci, samo nas zamajavaju!

Lider Demosa Miodrag Lekić ocijenio je da će se rješavanje pitanje Prevlake odvijati u sada već mnogo težoj situaciji.

On je rekao da novu demokratsku vlast u Crnoj Gori, osim brojnih drugih pitanja, sada čeka i rješavanje pitanja Prevlake.

Reagujući na stav predsjednika Crne Gore, Filipa Vujanovića, da će se pitanje Prevlake rješavati ili dogovorom dvije zemlje ili na sudu u Hagu, iz Demosa su kazali da je njegova posljednja izjava indikativna.

“Dakle korisna za sagledavanje nastavka neodgovornog odnosa prema ovom važnom pitanju. Ovim je crnogorska javnost saznala da se ide upravo suprotno od onog što se je do juče bio stav crnogorske vlade o zajedničom dokumentu dvije države kao osnovi za arbitražu na Međunarodnom sudu”, navodi se u saopštenju Demosa.

Napominju da se “o sada navodno direktnim pregovorima ništa ne zna, jer nijesu ni počeli”.

“Javnost ne zna ni sadržaj platforme, ako ona uopšte postoji za takve pregovore. Crnogorska javnost nije ni udostojena informacije koji je cilj crnogorske strane u pregovorima, niti se zna na koju se argumentaciju računa. Kontinuitet je samo drsko zamajavanje javnosti kojom se krije nerad, nekompetentnost, ukratko neodgovornost pred građanima Crne Gore, posebno Boke Kotorske i grada Herceg Novog”, istakli su iz Demosa.

Vujanović sada, kako navode, ukazuje da se počinje ispočetka, novim putem.

“Pa ako ne bude išlo, onda bi krenuli nekim drugim”, poručili su iz Demosa.

Rješavanje pitanja Prevlake, kako kažu, će se odvijati u sada već mnogo težoj situaciji.

“Naime, dok je crnogoraska vlast javljala da se radi na zajedničkoj platformi i arbitraži, Hrvatska je u međuvremnu postala članica EU i time objektivno pojačala pregovaračku snagu  i  mehanizme svog međunarodnog uticaja. Nova javno odgovorna demokratska vlast, koju će činiti Demos, će na krajnje ozbiljan, odlučan,  miroljubiv, argumentovan, diplomatski kompetentan način se boriti za pravedno rješenje Prevlake, dakle da ona bude i formalno sastavni dio Crne Gore. To će činiti s jakim osjećajem odgovornosti prema državnim interesima što su upravo i ovog ljeta pokazale Slovenija i Hrvatska povodom graničnog spora na Jadranskom moru”, zaključili su iz Lekićeve stranke.

(rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com