PUTEVIMA FARAONA: Znate li šta ste u EGIPATSKOM horoskopu? - Volim Podgoricu

PUTEVIMA FARAONA: Znate li šta ste u EGIPATSKOM horoskopu?

Stari Egipćani su prvi narod koji je vjerovao da su zvijezde te koje kroje čovjekovu sudbinu. Pripisivali su im veliku moć, a ipak se o njihovom horoskopu veoma malo zna. On se zasniva na vjerovanju da svakim razdobljem u godini upravlja jedan bog – otkrijte koji je vaš.

Amon (1.1 – 2.2)

Egipatski bog Amon je bog proroka. Onima koji su rođeni u vrijeme njegove vladavine, ovaj bog je podario mooć da se brzo zaljube i lako pronađu ljubav svog života. Pripadnici ovog znaka su uporni, emotivni i nježni iako naoko djeluju hladni i distancirani. Najviše ih pogađa nevjerstvo jer cijene odanost više od svega.

Sebek (3.2. – 4.3)

Sebek je bog Nila, rijeke koja je Egiptu dala izvor života. Pripadnici ovog znaka imaju izraženu kreativnu crtu i cijene svaki vid umjetnosti za koju su veoma nadareni.Veoma su znatiželjni i vole da se miješaju u stvari koje ih se ne tiču. Ne znaju da čuvaju tajne, što ih često košta prijateljstva.

Oziris (5.3. – 9.4)

Oziris je u starom Egiptu bio bog plodnosti i rasta, zbog čega su ripadnici ovoga znaka senzualni i romantični. Partnera često znaju da obraduju malim i slatkim poklonima. Puni su razumijevanja za druge i rado pomažu prijateljima kada se nađu u nevolji. Neophodna im je ljubav i nježnost, za kojom tragaju cio život, ali kada je nađu, ona traje vječno.

Otkrivena grobnica

Foto: Profimedia/ilustracija

Ptah (10.4. – 2.5)

Ptah ili bog istine. Zbog toga je iskrenost glavna karakteristika priipadnika ovog znaka. Ipak, nekada su suviše otvoreni i pomalo naivni. U isto vrijeme su i zahtjevni, impulsivni i nestrpljivi. Njihova netaktična, surova iskrenost ponekad može da povrijedi tuđa osjećanja, pa ih često košta ljubavnog ili prijateljskog odnosa.

Horus (3.5. – 16.6)

Egipćani su slavili Horusa kao boga života. Pripadnici ovoga znaka skloni su avanturama i često sklapaju nova poznanstva. Privlače ih nepoznate zemlje i neistraženi krajevi, a vole i da uživaju u prirodi i svim blagodatima koje život pruža – veliki su hedonisti. Potreban im je snažan i stabilan partner koji može udovoljiti svim njihovim prohtjevima i hirovima.

Neftis (17.6. – 21.7)

Nefis je važila za boginju ljubavi. Ovo je najromantičniji znak egipatskog horoskopa, a njegovi pripadnici su veoma emotivni i strastveni. U ljubavi daju mnogo, ali isto to očekuju zauzvrat. Odlični su prijatelji jer su strpljivi, rado slušaju tuđe probleme i često daju korisne savjete i rješenja za njih.

Set (22.7. – 18.8)

Set je smatran za boga munja i oluja. Zbog toga su pripadnici ovoga znaka vrlo temperamentni. Veliki su borci, ne predaju se lako i često su se spremni da se bore do kraja za ono što žele. Osim toga, intuitivni su, brzo se prilagode svakoj situaciji i veoma su radoznali. Nisu pogodni za rad u timu jer sav uspjeh žele sami da postignu.

Anubis (19.8. – 21.9)

Anubis je u starom Egiptu bio bog zaštitnik. Oni koji su rođeni u ovom znaku su pošteni, odgovorni, izrazito su samouvjereni, ali i tvrdoglavi, te rijetko poslušaju tuđe savjete. Emotivni su i romantični, pa zbog toga  imaju visoka očekivanja u ljubavi. U jednom trenutku života moraće da se pomire s tim da ne mogu da dobiju sve što požele. Inteligentni su, ljubazni i diskretni, pa su veoma dobri prijatelji.

Ra (22.9. – 15.10)

Piramide

Foto: Profimedia

Ra je u Egiptu bio bog sunca. Oni koji su rođeni u ovome znaku puni su pažnje i ljubavi za druge. Prije svega su racionalni i uvijek dobro razmisle prije nego što se odluče za neki korak. Pripadnici ovog znaka vole romantiku i vjerni su svom partneru do kraja života. Jedina mana ovoga znaka je nesigurnost zbog koje često propuštaju dobre prilike.

Izda (16.10. – 9.11)

Izda je boginja čuda. Smatra se da rođeni pod njenom zaštitom imaju posebne moći. Krasi ih neodoljiv osmjeh, kojim osvajaju sve oko sebe. Strastveni su i otvoreni, a u ljubavi im je najbitnije da usreće partnera. Međutim, za njih ne postoji zabranjeno voće i neće se libiti da dobiju ono što žele. Dobri su prijatelji jer znaju da saslušaju druge i udijele dobar savet.

Thoth (10.11. – 3.12)

Thoth je poznat kao bog svjetlosti, mudrosti i magije, pa su pripadnici ovoga znaka uvijek tačni i precizni jer posjeduju velike organizatorske sposobnosti. Vrlo su svestrani, te ih zanimaju sve grane nauke. U ljubavi žele da imaju nekog pouzdanog pored sebe, na koga će moći da računaju i sa kim će moći da podijelite sve svoje probleme.

Hator (4.12. – 31.12)

Hator je bila boginja muzike i umjetnosti, pa su pripadnici ovog znaku nerijetko cijenjeni muzičari i umjetnici. Šarmantni su, kreativni, maštoviti i sve rade s velikom ljubavlju. Rođeni u ovom znaku su zaljubljeni u ljubav i teško im pada raskid i samoća. Potreban im je partner koji će ih razumjeti i cijeniti. Probleme u životu im stvara samo njihova nesigurnost i prevelika emotivnost.

(Srbija danas)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com