DPS: Jesen u Herceg Novom neće biti siva

Čelnici Demokratske partije socijalista DPS u razgovoru sa predstavnicima Sindikata Jadranskog brodogradilišta Bijela, Savjeta za privatizaciju i Vlade, traže najbolje rješenje za zaposlene u tom preduzeću i građane Herceg Novog, saopšteno je iz OO DPS-a Herceg Novi.

“Vjerujemo da će postojeće stanje biti prevaziđeno kvalitetnom privatizacijom, koja bi pored zadržavanja postojećeg stručnog kadra, otvorila prostor i za nova radna mjesta, čime bi do sada marginalizovana Bijela vratila svoju reputaciju”, navode iz DPS-a.

U toj partiji su zadovoljni što su problemi sa kojima se radnici svakodnevno suočavaju pokrenuti sa “mrtve” tačke.

“Određeni broj radnika sporazumno je raskinuo ugovor uz otpremnine adekvatne godinama radnog staža, isplaćena je jedna i po zarada, a već ovih dana 65 penzionera postiglo je dogovor za primanje otpremnine od osam hiljada eura”, kaže se u saopštenju.

Iz DPS-a dodaju da će uskoro biti nađeno i trajno rješenje za preostalih 200 radnika koji su u štrajku od 1. jula, te naglašavaju da oni podržavaju prava radnika.

“Neće jesen, u gradu pod Orjenom, biti siva kao minulih godina, uprkos želji pojedinaca da tako bude. U saradnji sa Vladom i drugim neposrednim kontaktima, od početka uvođenja stečaja u Jadransko brodogradilište smo tražili najbolje rješenje za radnike”, navodi se u saopštenju.

Ovo ljeto je pokazalo da je Herceg Novi dobar domaćin svim turistima koji su taj grad izabrali za odmor.

“Minulih osam mjeseci, Demokratska partija socijalista je sa koalicionim partnerom Izborom, učinila da grad oživi. A nije bilo lako vratiti dušu Herceg Novom, koji je skoro deceniju i po urnisan”, dodaje se u saopštenju.

“I skaline su zapjevale. Sa njih su, minulih mjeseci, odzvanjale različite melodije, vraćen je grad Novljanima i turistima. Vraćen je mladima, pjesnicima, slikarima. Brojni kulturni i sportski programi oživjeli su obalu i zaleđe”, zaključuje se u saopštenju DPS-a.

(cdm)

loading...

541 komentara

  1. The BDSM in Kushiel’s Dart by Jacqueline Carey leaves 50 Shades for dead. For. Dead. Even just reading a few of the reviews can give you an idea – most people will mention the BDSM, and comment on it’s severity, and quite a few will even warn away others who might be averse to it. For me, though, it was a mere detail in the story, since it was applied only at the appropriate times and to the appropriate degree.

  2. How to afford all of these wedding showers, wedding gifts, baby showers, graduations?I am a single gal trying to climb out of debt….I have a limited income and hardly have anything left over after I get paid. I am really struggling. I have a large family & I keep getting invited to wedding showers, weddings, baby showers, graduation parties,birthdays, etc…I simply do not have the money for all of this! I can’t afford to keep buying gifts. What to do?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button