PODGORICA Prvačićima 3.102 kompleta besplatnih udžbenika - Volim Podgoricu

PODGORICA Prvačićima 3.102 kompleta besplatnih udžbenika

Vlada i Glavni grad obezbijedili su ukupno 3.102 kompleta besplatnih udžbenika za prvake na teritoriji Podgorice.

„Imajući u vidu činjenicu da ulaganje u obrazovanje predstavlja nesumnjivo najbolji zalog za budućnost Podgorice i cijele Crne Gore, Glavni grad je obezbijedio sredstva za nabavku 2.677 kompleta udžbenika namijenjenih prvacima na teritoriji Podgorice“, saopšteno je iz PG Biroa.

Kako se navodi, u skladu sa politikom Vlade, jedan dio kompleta besplatnih udžbenika dodijeliće Ministarstvo prosvjete i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava.

„Time je obezbijeđeno ukupno 3.102 kompleta besplatnih udžbenika za prvake u Glavnom gradu“, kaže se u saopštenju.

Kompleti knjiga učenicima će biti uručeni 1. septembra.

„Ovo je najljepši način da vama, najmlađim osnovcima, čestitamo početak školovanja, a vašim roditeljima olakšamo pripremanje đece za polazak u školu“, naveli su iz Biroa za odnose sa javnošću Glavnog grada.

Oni su prvacima poručili da budu marljivi, vrijedni, kreativni i odlučni. „Samo tako uspjeh i dobre ocjene neće izostati“.

„Puno uspjeha želimo i vašim roditeljima, jer su oni ti koji vas izvode na pravi put, kao i učiteljima i nastavnicima koji će vam pomoći da proširite vidike i uz koje ćete odrasti i postati odgovorni i uspješni ljudi“, kaže se u saopštenju.

Iz Glavnog grada su prvacima poručili da smjelim koracima krenu naprijed, u osvajanje novih znanja i vještina koje oricasu, kako se dodaje, potrebne Podgorici i državi.

„Uskoro ćete se ponositi se svojim postignućima koja se mogu steći samo upornim, vrijednim radom i odricanjem. Mi se već ponosimo vama. Srećno“, poručeno je iz Glavnog grada.

2.178 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com