Home / NOVOSTI / Društvo / Zatražena prinudna naplata poreskog duga za TV Vijesti

Zatražena prinudna naplata poreskog duga za TV Vijesti

Televizija i dnevnik Vijesti već tri mjeseca nijesu podnijeli Poreskoj upravi PU izvještaje o obračunatim i plaćenim porezima i doprinosima (IOPPD), pišu Dnevne novine. Tom listu je saopšteno da je zatražena prinudna naplata poreskog duga za TV Vijesti, koji prema podacima iz maja, iznosi 163.298 eura.

U Televiziji Vijesti je u toku i inspekcijski nadzor od čijeg ishoda će zavisiti dalji koraci ovog Vladinog resora u cilju naplate dugovanja ove medijske kuće koja s obzirom da nijesu podnijeti IOPPD izvještaji za tri mjeseca mogu biti znatno veća od pomenutih.

“Kada je u pitanju poreski obveznik TV Vijesti, isti je IOPPD obrasce posljednji put podnio za maj 2015. godine, te trenutno ima evidentiran poreski dug u iznosu od 163.298 eura po tom osnovu. U cilju obezbjeđenja potraživanja, Poreska uprava je već donijela zaključak o prinudnoj naplati, koji je uručen ovom obvezniku, a kod istog je u toku i postupak inspekcij skog nadzora, te će se u zavisnosti od ishoda navedenog preduzimati dalje zakonom propisane mjere”, kazali su Dnevnim novinama u Poreskoj upravi.

Iz Poreske uprave su tom listu saopštili da su neizmirene poreske obaveze Daily Pressa (ND Vijesti) na dan 27. avgust ove godine iznosile 47.741 eura, te da se taj iznos odnosi samo na preostale dvije rate po Rješenju o odloženom plaćanju poreskih obaveza u pojednačnom iznosu od 23.872 eura, a koje dospijevaju 15. septembra i 15. oktobra 2015. godine.

U novembru prošle godine Ministarstvo finansija odobrilo je dnevnom listu Vijesti odloženo plaćanje poreza i doprinosa na lična primanja u iznosu od 286.473 eura u 12 jednakih mjesečnih rata.

“Uvidom u evidenciju navedenog poreskog obveznika utvrđeno je poreski obveznik Daily Press uredno izmiruje poreske obaveze po osnovu navedenog Rješenja. Kada su u pitanju tekuće poreske obaveze, navedeni poreski obveznik je obrasce o obračunatim i plaćenim porezima i doprinosima na lična primanja zaposlenih posljednji put podnio za maj 2015. godine, te poreske obaveze po tom osnovu uredno izmirio”, ističu u Poreskoj upravi.

 

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com