CDU: Ponuda Fronta je besmislica - Volim Podgoricu

CDU: Ponuda Fronta je besmislica

Crnogorska demokratska unija doživljava ponudu Demokratskog fronta građanima da budu oslobođeni plaćanja komunalija, vode, struje i poreza, u zamjenu za političku podršku, kao besmislicu i obmanu.

Podsjetimo, Ugovor o novom početku koji je Demokratski front juče predstavio podrazumijeva preuzimanje obaveze Demokratskog fronta za otpis dospjelih, a neizmirenih obaveza za utrošenu električnu energiju, za sva domaćinstva u Crnoj Gori, koja se odnose na primarne objekte za stanovanje-otpis dospjelih, a neizmirenih obaveza za utrošenu vodu, kao i usluge odvoza i deponovanja komunalnog otpada.

“Ne postoje bolje riječi da se opiše apsurdnost tog “programa” i arogancija i osionost kojim taj dio opozicione scene u našoj zemlji pokušava da prikupi jeftine političke poene. Posebno je iritantno da se takvim neozbiljnim prijedlozima budi nada kod onih koji ne razumiju dobro što je u politici i ekonomiji moguće, a što je prizemni i petparački politički marketing. Crnogorskoj ekonomiji i socijalnoj politici su potrebne ozbiljne promjene i reforme, a ne nerazumni utopijski projekti i kvazi-revolucionarne mjere iz arsenala Crvenih Kmera ili Tupamarosa”, navodi član Predsjendištva Cdu-a Predrag Milašević.

Kako dodaju, oni koji zaista žele da mijenjaju našu stvarnost, a naročito onaj dio koji se odnosi na težak socijalni status ugroženih slojeva stanovništva, imaju ljudsku i političku obavezu i odgovornost da predlažu elementarno smislene i realne projekte, a ne projekcije kojima je pandan polu-genijalna misao o 400.000 demonstranata.

“Takav nastup ovih političkih snaga je, sa druge strane, sasvim logičan nastavak i potpora pozivima na proteste. Žalosno je da u toj političkoj skalameriji najuvjerljivije izgleda izvjesni šator. Za razliku od pomenutih ideja i obećanja, on (šator) bar nečemu može poslužiti. Ostalo je beskorisno – i za Crnu Goru i za promotere takve vodviljske politike. To je gubljenje vremena i energije, čemu se oni koji plediraju da mogu biti efikasna alternativa postojećoj vlasti i njenim greškama moraju odlučno oduprijeti”, navodi Milašević.

Crnoj Gori su, kako poručuje, potrebne promjene, ali one koje će jačati  demokratske institucije, snažiti ekonomiju, čuvati našu  nezavisnost i nastaviti kretanje prema evro-atlanskim organizacijama.

“Cdu potvrđuje svoju spremnost da promoviše politiku zajedničkog djelovanja svih političkih snaga koje Crnu Goru doživljavaju kao svoju jedinu domovinu”, zaključuje Milašević.

(cdm.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com