Putnici iz Danilovgrada ogorčeni: Nismo građani drugog reda - Volim Podgoricu

Putnici iz Danilovgrada ogorčeni: Nismo građani drugog reda

Danilovgrađane koji svakodnevno putuju u Podgoricu danas je sačekalo neprijatno iznenađenje – iz autobusa su morali izaći na cetinjske semafore, a onda pješke ili taksijem do krajnjeg odredišta.

Odluka prevoznika da sa semafora ne skreću ka tržnom centru Delta iznuđena je, i kako su kazali rezultat je “višegodišnjeg terora” koji nad njima i putnicima sprovodi Glavni grad ukidanjem stajališta.

Problem sa stajalištem traje godinama, a privremena rješenja nijesu se pokazala kao dobra.

“Dali su nam maršutu kojom nam treba 40 minuta od semafora do Autobuske stanice, i ne možemo da održavamo liniju i postignemo polaske koji su na sat. Ne idemo svaki polazak toliko, ali uglavnom nekoliko puta da. Starom maršutom smo izlazili iz Podgorice za 20 minuta, a sada maltretiramo i nas i putnike”, kazao je autoprevoznik Goran Perović.

Danilovgardski prevoznici sastali su se danas sa pomoćnicom ministra saobraćaja Mirel Radić Ljubisavljević.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti” prevoznici su tražili od Ministarstva saobraćaja i pomorstva da im pomogne u rješavanju problema, jer su oni nadležni za međumjesni prevoz.

Pošto trasa kojom bi oni trebali saobraćati prolazi kroz gradsku zonu, pojašnjeno im je da je rješenje njihovog problema u nadležnosti lokalne samouprave.

“Dobili su obećanje da će Ministarstvo saobraćaja učiniti sve kako bi promjenili trasu i time zadovoljili potrebe i putnika i prevoznika”, rečeno je “Vijestima” nezvanično iz resora na čijem je čelu ministar Ivan Brajović.

Autoprevoznik Rajko Mraković kazao je da problemi pogađaju i putnike i prevoznike.

“Nemoguće je poslovati na ovaj način, i šteta se nanosi i putnicima i nama”, kazao je on.

Autobusima koji su jutros u 6 i 6.15 časova krenuli iz Danilovgrada uglavnom su putovali učenici, radnici, ali i nekoliko starijih osoba koje su krenule na pregled u Klinički centar u Podgorici. Svi oni morali su izađi na cetinjske semafore, a u razgovoru za “Vijesti” nijesu krili ogorčenje.

“Mi nismo građani drugog reda i imamo sva prava kao i ostali. Toliko smo valjda stekli. Državljani smo Crne Gore sa kojim pravom nam neko brani da uđemo u Podgoricu? Glavni grad nam je uzeo put, uzeli su nam vodoizvorište Marezu. Neka nam vrate Marezu, pa ćemo izlaziti na semafore”, kazala je Danilovgrađanka Slavica Saveljić.

Isto mišljenje dijeli i njena sugrađanka Dragica Kovačević.

“Stari sam putnik koji ima mjesečnu kartu, krenem sa autobuske u 15.30 sati, i treba nam do Atlas kapital centra 40 minuta, jer oni zahtjevaju od prevoznika da kruže. Ovo nema niđe. Da znam ko je odgovoran za ovo pošla bih do njega da ga pitam da li bi on pješačio svaki dan od semafora do bolnice, i da se vraća po užasnim vrućinama. Pitala sam jednom predsjednika Opštine Danilovgrad Branislava Đuranovića ko je odgovoran za ovo, rekao je da nam ne može pomoći i da je to Mugoša (Miomir) bivši gradončelnik. Ko je sad odgovoran? Treba ova djeca da se muče i kasne na časove, i stari ljudi koji idu kod ljekara, i svi radnici”, kazala je Danilovgrađanka Milka.

Njena sugrađanka Milka Dragović rekla je da je ogroman problem to što sa semafora moraju pješke do KBC-a, ili da plaćaju taksi.

“Nemamo para za taksi i sada treba da se snalazimo, a ne znamo kako. Ne možemo imati dodatni novac da svaki dan plaćamo taksi. Ovo je stvarno sramota, kad se vraćamo sa posla temperatura je 40 stepeni. Sram bilo ovu vlast”, kazala je ona.

Vremešni Jovan koji je krenuo na pregled u KBC kazao je da ne zna kako će stići do ljekara, ali ni vratiti se nazad do semafora.

Danilovgrađanka Zlata, koja je zaposlena u Podgorici, kazala je da je novo rješenje nepravdeno.

“Moramo preći čitav grad, kako bi došli do posla, to je nepravdeno”, kazala je ona.

Učenik Srednje mašinske škole Miloš Mijajlović rekao je da nije u redu da im ne dozvoljavaju da priđu blizu školi.

“Nikako ne možemo stići na vrijeme na časove, a profesori nemaju razumijevanja za ove probleme”, kazao je on.

Za razliku od danilovgradskih učenika koji se školuju u Podgorici, i koji moraju kilometrima pješačiti da bi sjeli u školske klupe, njihove všnjake iz glavnog grada koji uče u danilovgradsku gimnaziju, autobusi dovoze do ispred same škole.

Roditelji danilovgradskih učenika zbog toga su jutros ponovo pozvali nadležne da ne diskriminišu njihovu djecu, zahtijevajući da imaju isti tretman kao djeca iz Podgorice.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com