Policija ponovo “češlja” poslovanje Plantaža - Volim Podgoricu

Policija ponovo “češlja” poslovanje Plantaža

Pripadnici Uprave policije, Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminala, po nalogu specijalnog tužioca, 15-ak dana intezivno “češljaju” papire i ispituju poslovanje Plantaža, čiji je država većinski vlasnik, potvrđeno je juče “Vijestima” iz nekoliko izvora bliskih menadžmentu.

Iz Plantaža je “Vijestima” saopšteno da je ta kompanija “kao i svi veliki privredni sistemi u Crnoj Gori, izložena redovnim i vanrednim kontrolama raznih kontrolnih tijela”, kao i da to doživljavaju “uobičajenom praksom”.

Na pitanje “Vijesti” šta je sada konkretno predmet interesovanja policije i tužioca, da li je to prošlogodišnje ili ovogodišnje poslovanje, iz Plantaža su odgovorili da je takva praksa “bila i prošle, i pretprošle godine, u pogledu kontrole poslovanja naše kompanije”.

“Neuobičajenu situaciju imamo samo zbog činjenice da danas određeni interesni centri, kojima su pripadali i pojedini bivši članovi menadžmenta žele da destabilizuju kompaniju, pa to rade zlonamjernim prijavama i naduvanim konstrukcijama, pojedinim institucijama i medijima. Na taj način pokušavaju da nanesu štetu ugledu, a samim tim i poslovanju kompanije”, istakli su iz Plantaža.

Iz državne kompanije su napomenuli da je transparentnost njihovog poslovanja “potpuna i u pogledu kontrole”, te da i na taj način izražavaju “potpunu podršku bilo kakvoj legitimnoj kontroli, bez obzira na to za koje podatke ili poslovne procese te legitimne kontrolne institucije imaju interesovanje”.

“Naša uloga je da im stavljamo na raspolaganje podatke i objašnjenja za bilo koji period poslovanja, bez namjere da uočavamo neka pravila u pogledu vremena ili prirode podataka koji su tim kontrolama potrebni. Važno nam je jedino da, u dosadašnjem iskustvu kontrole poslovanja, nikada nismo imali nikakve ukaze na postojanje bilo kakvog nezakonitog poslovanja po bilo kom osnovu”, zaključili su iz Plantaža.

Četvoro visokopozicioniranih menadžera nedavno su nakon sukoba sa izvršnom direktoricom Vericom Maraš dobili otkaze, ali su najavili da će tražiti pravdu pred sudovima.

Nesporazumu među top menadžmentom Plantaža prethodilo je objelodanjivanje polugodišnjeg gubitka o poslovanju u ovoj godini u iznosu od 4,9 miliona eura, što je za oko 80 odsto gori rezultat u odnosu na isti period godinu ranije.

Ostale su sumnje da li je menadžment dugi niz godina “precjenjivanjem” zaliha gotovih proizvoda “frizirao” rezultate u poslovanju. Direktorica Maraš je to negirala objašnjavajući da se radilo samo o drugoj dozvoljenoj metodologiji obračuna zaliha.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com