MIHAILO BJELOPOLJCIMA: Bog im odmaže kad su ovakvi, SPC je na kokošjim nogama - Volim Podgoricu

MIHAILO BJELOPOLJCIMA: Bog im odmaže kad su ovakvi, SPC je na kokošjim nogama

Policija u Bijelom Polju spriječila je danas građane da fizički nasrnu na mitropolita Crnogorske pravoslavne crkve CPC Mihaila. On je u telefonskom razgovoru potvrdio da je danas u Bijelom Polju od strane vjernika i vođa SPC vrijeđan, ističući da je ovo posljednji momenat da se “zlu stane na kraj.”

Naime, ispred hotela Franca, u Bijelom Polju, gdje je danas, u organizaciji Ministarstva za ljudska i manjinska prava, trebalo da bude održan okrugli sto u okviru Javne rasprave o Nacrtu zakona o vjerskim slobodama, okupio se veliki broj pristalica Mitropolije crnogorskio primorske koji su protestovali zbog dolaska mitropolita Mihaila.

Kako je javlja dopisnik CdM-a i Dnevnih novina masa je u jednom trenutku krenula prema mitropolitu Mihailu, ali je brzom intervencijom policije spriječen veći incident.

Okupljeni Bjelopoljci su uzvikivali: “Sotono napolje” i “Ustašo napolje”.

U telefonskom razgovoru, mitropolit Mihailo potvrdio je da je danas u Bijelom Polju od strane vjernika i vođa SPC vrijeđan. On je kazao da je ovo posljednji momenat da se “zlu stane na kraj.”

“Neka im Bog pomogne, ali čim su ovakvi, Bog im sve više odmaže. SPC se nalazi na ‘kokošijim nogama’. Održaće se još dva okrugla stola u Podgorici i Kotoru, i mislim da smo blizu rješenja“, kazao je mitropolit Mihailo za agenciju Anadolija.

Ministar za ljudska i manjinska prava Suad Numanović je odlučio da se današnja rasprava odloži.

Nacrtom zakona o vjerskim slobodama nezadovoljni u Mitropoliji crnogorsko primorskoj i prema njihovom mišljenju taj akt je pravno neupotrebljiv i u suprotnosti je sa tradicijom djelovanja vjerskih zajednica u Crnoj Gori. Zbog toga MCP traži od predlagača, odnosno Ministarstva za ljudska i manjinska prava, da ovaj dokument povuče iz procedure.

Pravni tim Crnogorske pravoslavne crkve razmatrao je Nacrt zakona o slobodi vjeroispovijesti i zaključio da je opšteg karaktera, te da je postavio najvažnije principe o odnosima države i crkve.

Potpredsjednik Savjeta Mitropolije CPC, Stevo Vučinić, kazao je agenciji MINA da su srpska crkva i pojedini opozicioni političari u Crnoj Gori zloupotrijebili vjerujuće građane Bijelog Polja i okolnih gradova.

“Vjerujući građani Bijelog Polja i okolnih gradova bili su zloupotrijebljeni od srpske crkve i pojedinih opozicionih političara s ciljem rješavanja nekih političkih problema koji nemaju veze sa Nacrtom zakona”, rekao je Vučinić.

Prema njegovim riječima, Mitropolit Mihailo i njegov pravni tim bili su izloženi uvredama.

“Njegova bezbjednost je bila ugrožena zbog nasilnog ponašanja razjarene mase predvođenje sveštenstvom beogradske patrijaršije i nekim bivšim i sadašnjim poslanicima Skupštine Crne Gore”, naveo je Vučinić i dodao da je “vladika Mihailo, i pored takve atmosfere, ostao sve dok Nuamnović nije saopštio da ne postoje uslovi za održavanje skupa i da se rasprava neće održati”.

“Vladika je najavio je da će učestvovati na javnim raspravama planiranim u Kotoru i Podgorici, sa pravnim timom, radi zaštite prava i interesa crnogorskih pravoslavnih crkvenih vjernika”, kazao je Vučinić.

On je poručio da mitropolit Mihailo oprašta svima jer smatra da su zavedeni, i da će vrijeme pokazati da je CPC bila u pravu, i da takav odnos prema njoj u 21. vijeku nije korektan i civilizovan.

2 komentara

  1. Treba vidjeti na youtube dokumentarni film “A ŠTO ĆEMO MI NOĆAS OVĐE”..Glavna uloga “vjernik” Stevo Vučinić i sve će biti svakome jasno…greote od njega

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com