Home / NOVOSTI / Hronika / PAZITE KOME OTVARATE VRATA: Lažna vračara ukrala penzionerki ušteđevinu od 7.500 evra!
Božica Zarić (foto Nezavisne)

PAZITE KOME OTVARATE VRATA: Lažna vračara ukrala penzionerki ušteđevinu od 7.500 evra!

Puna tri sata trajao je ritual koji je prevarantkinja izvodila. Tražila je kafu, šećer, sveće. Terala je Božicu da nekoliko puta prebroji novac

vračanje
Foto: Zorana Jevtić

Božica Zarić (69) iz Banjaluke u petak je preživjela pravi pakao kada joj je na vrata pozvonila mlada žena, naizgled trudnica, zamolivši za čašu vode.

Božica je u stanu bila sa komšinicom i nijedna nije ni posumnjala šta im se sprema. Dobro pripremljena prevarantkinja bila je upoznata sa Božicinom porodičnom situacijom. Znala je da joj je sin poginuo, a rekla joj je da će joj za 15 dana poginuti i drugi ako je ne oslobodi crne magije. I to besplatno.

“Nije mi tražila da joj dam novac. Tražila je novac da, kobajagi, nešto baje. Rekla je da ništa sebi neće uzeti, samo kafu. Držala se za stomak i klela u dijete da neće novac”, priča Božica.

Puna tri sata trajao je ritual koji je prevarantkinja izvodila. Tražila je kafu, šećer, svijeće. Tjerala je Božicu da nekoliko puta prebroji novac. Preturila je cijelu kuću. Znala je da Božica ima i marke i dolare, iako, kaže nesrećna žena, nikome o novcu nije ni pričala. Komšinica ju je ispratila na vrata, da bi nedugo zatim, shvatila da para nema.

“Ja brže-bolje pozovem policiju. Bila su, dala sam izjavu. Inspektorka je uzela neki broj koji je prevarantkinaj ostavila, ali taj broj ne postoji”, priča nesrećna starica.

Komšinica, šokirana, priča kako ih je žena potpuno zbunila. Sada priznaje da je trebalo da posumnja u njene namjere.

Božica, kaže, živi na 11. spratu i čudno je zašto bi trudnica po čašu vode išla čak tamo. Kradljivica je iskoristila trenutak nepažnje i sa 15.000 maraka (7.500 evra) se spustila liftom ispred zgrade, gdje ju je najvjerovatnije pokupio automobil.
I Božicina komšinica je bila ja informativnom razgovoru u policiji. Tvrdi da je ženu prepoznala na jednoj od fotografija koje su joj policajci pokazali.

Božica je skupljala novac za nadgrobni spomenik. Bolesna je, stara i kaže da je htjela da se osigura. S obzirom da je komšinica prevarantkinju prepoznala na fotografiji u policiji, strahuju da joj ovo nije prva krađa. Apeluju na građane, naročito na penzionere koji žive sami, da paze koga puštaju u kuću.

(Nezavisne)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com