Home / NOVOSTI / Društvo / Adžić: Događaj u Bijelom Polju podsjeća na devedesete
Adžić

Adžić: Događaj u Bijelom Polju podsjeća na devedesete

Nakon jučerašnjeg incidenta u Bijelom Polju gdje su vjernici Srpske pravoslavne napali Mitropolita Crnogorske pravoslavne crkve Mihaila istoričar Novak Adžić kaže da ga je jučerašnji događaj podsjetio na devedeste.

“Ono što se desilo u Bijelom Polju, a predstavlja svojevrsnu četničku ekstazu ultradesnih kleronacionalističkih snaga koje se protive ne samo ostvarenju religijskih prava i sloboda, nego i integraciji Crne Gore u NATO i EU, a što je sve u organizaciji SPC i njenih militantnih eksponenata među kojima je bilo i nekih desničarskih političara, pokazuje jedno vrlo negativno stanje u Crnoj Gori koje me nevjerovatno podsjeća na surove devedesete godine kada je bila proganjana sloboda misli, sloboda javnog iskazivanja vjeroispovijesti, sloboda javnog organizovanja i demokratskog iskazivanja vlastitog političkog stava”, kazao je Adžić za radio Antena M.

Taj čin, naglašava on, jasno pokazuje da su destruktivne snage u Crnoj Gori jake.

“I da će one sve uraditi da Crna Gora ne dobije jedan moderan Zakon o slobodi vjeroispovijesti. Sve to sa cilem da SPC, koja je uzurpatorska i okupatorska ustanova, zadrži ekskluzivni monopolistički status, kako bi na taj način vršila nacionalnu asimilaciju Crnogoraca”, smatra Adžić.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com