CPC: SPC se služi klevetama, uvredama, prijetnjama i nasiljem - Volim Podgoricu

CPC: SPC se služi klevetama, uvredama, prijetnjama i nasiljem

Crnogorska pravoslavna crkva CPC, snagom argumenata nastoji  i istrajaće da da  doprinos donošenju pravednih riješenja u Zakonu o slobodi vjeroispovijesti čiji je Nacrt na javnoj raspravi, kao i da sve vjerske organizacije imaju jednak, ravnopravan i istovjetan položaj u Crnoj Gori, navodi se u saopštenju kancelartije CPC.

“Onemogućavanje i obesmišljavanje javne rasprave o Nacrtu ovoga Zakona u Bijelom Polju, filijala Srpske pravoslavne crkve potvrdila je i dokazala da se suprotstavlja pravednom rješenju crnogorskog crkvenog pitanja. Sprječavanjem javne rasprave je dokazala da nema argumenata protiv ovoga Nacrta zakona, nego da pokušava da ga obori, služeći se klevetama, uvredama, prijetnjama nasiljem ukoliko se ne izađe u susret toj njenoj želji, pa čak i otvorenim  pozivom na fizičko nasilje”, poručuju iz CPC.

Kako dodaju, u tome ima zdušnu podršku srpskih i prosrpskih političkih partija, pojedinaca i  udruženja, a među njima ima i onih sa reputacijom podstrekača i učesnika ratnih događanja iz ratova devedesetih godina prošlog vijeka, na tlu bivše Jugoslavije.

“Dakle, njen osnovni cilj je da spriječi donošenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti kojim je, između ostaloga, predviđeno da se sva nezakonito upisana crkvena imovina na beogrdsku patrijaršiju u posljednjih dvadesetak godina, ponovo uzakoni na državu Crnu Goru”, zaključuje se u saopštenju CPC.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com