Na Moldaviju bez Vučinića! - Volim Podgoricu

Na Moldaviju bez Vučinića!

Fudbalska reprezentacija Crne Gore igra večeras u Kišinjevu protiv Moldavije utakmicu osmog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a u timu neće biti kapitena Mirka Vučinića.

Vučinić večeras van terena (foto: AP/Beta)Vučinić večeras van terena (foto: AP/Beta)

Naši najbolji fudbaleri večeras nastavljaju kvalifikacije za plasman na prvenstvo Evrope. Izabranici selektora Branka Brnovića u Kišinjevu će odmjeriti snage sa selekcijom Moldavije koju su na startu kvalifikacija savladali rezultatom 2:0.

Brnović zbog povrede neće moći da računa na Vučinića, pa će sa Jovetićem u napadu igrati Dejan Damjanović.

Na golu će biti Poleksić, u odbrani će igrati Savić, Simić, Tomašević i Baša, dok će u veznom redu biti Bećiraj, Marušić, Vukčević, Boljević.

Našoj selekciji pobjeda je imperativ, pošto u slučaju neuspjeha ostaje bez teoretskih šansi za plasman na EURO u Francuskoj.
Tri kola prije kraja kvalifikacija, Crna Gora je četvrta u Grupi G ima osam bodova, tri manje od trećeplasirane Rusije, odnosno četiri od Švedske koja zauzima drugu poziciju, dok Moldavija, sa dva remija i pet poraza, zauzima posljednje mjesto.

“Sokoli” su u ovom kvalifikacionom ciklusu ostvarili dvije pobjede – u subotu protiv Lihtenštajna i upravo protiv Moldavije u prvom kolu.

Crna Gora je bez pobjede u gostima, dok je Moldavija izgubila sva tri meča pred svojim navijačima. Posljednu pobjedu na strani “sokoli” su ostvarili u novembru 2013. godine, kada su u prijateljskom meču savladali Luksemburg.

Foto: AP/BetaFoto: AP/Beta

Selektor Brnović je najavio tešku utakmicu, ali i ponovio da je samo pobjeda zadovoljavajući rezultat.

“Očekujem tešku utakmicu, jer Moldavija na svom terenu igra veoma tvrdo i dobro se brani. Mogu da nam naprave dosta problema, ali mi smo došli da osvojimo tri boda i nadam se da ćemo u tome uspjeti”,rekao je juče Brnović, istakavši da su igrači koji su u Kišinjevu spremni da igraju.

Meč na stadionu Zimbru počinje u 21.45 sati po lokalnom, odnosno sat ranije po srednjeevropskom vremenu. Direktan televizijski prenos meča možete pratiti na Prvom programu TVCG, dok tekstualni prenos možete pratiti na našem portalu.

U istom terminu u našoj grupi Rusija gostuje Lihtenštajnu, dok Švedska dočekuje Austriju.

Podsjetimo, naša reprezentacija je u Moldaviji, marta 2013. godine, zabilježila pobjedu (0:1) koja ih je vinula na prvo mjesto kvalifikacione grupe za Mundijal, ali je potom od istog protivnika doživjela debakl u Podgorici (2:5) u poslednjoj utakmici kvalifikacija.

(rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com