Home / NOVOSTI / Hronika / Požar: Poginula starica B. M. (79), vatrogasci spasili dvoje ljudi!
Ilustracija

Požar: Poginula starica B. M. (79), vatrogasci spasili dvoje ljudi!

SARAJEVO – Jedna osoba smrtno je stradala u požaru koji se rano jutros dogodio u sarajevskom naselju Kovači.

Požar je izbio u kući u ulici Očaktanum na broju 46 i zahvatio je još dvije susjedne kuće.

– Rano jutros je na području Kovača u starom dijelu Sarajeva, u požaru koji je zahvatio njenu kuću, stradala Mulija Bičakčić (1936), kazao je dežurni dispečer Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo.

Požar je vatrogascima prijavljen u četiri sata i 11 minuta, a brzom reakcijom je lokalizovan u 5,24 sati.

“Odmah po dobijanju dojave izašli smo na teren i zatekli gotovo potpuno izgorelu kuću, a požar je već počeo zahvatati dvije susjedne. Srećom, uspjeli smo lokalizovati požar i na taj način spasiti još dvije kuće kojima je prijetio. Prilikom akcije, u kojoj je učestvovalo osam vozila i 20 vatrogasaca, spasili  smo dvije starije osobe, dok je jedna, nažalost, stradala. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova istragom će utvrditi uzroke požara”, rekao je Senad Vladović, dežurni dispečer PVB.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Irfan Nefić potvrdio je za da je dojavu o požaru MUP KS dobio u 04:00 sata.

“Na mjesto događaja ubrzo su stigli vatrogasci, ekipa hitne pomoći i policija. Nakon što je vatrogasna ekipa ugasila dio požara, u kući je pronađena starija ženska osoba inicijala B. M. (1936), koja nije davala znake života. Lekar je konstatovao smrt u 7:30 sati, rekao je portparol MUP Kantona Sarajevo, Irfan Nefić.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com