Home / NOVOSTI / Hronika / VIDEO: Pogledajte kako je izgledao požar iznad Tivta

VIDEO: Pogledajte kako je izgledao požar iznad Tivta

Požar koji je juče nešto prije 17 sati izbio na obroncima Vrmca iznad naselja Kava u Tivtu je pod kontrolom.

Nošena vjetrom, vatra se brzo razbuktala i došla na domak kuća u Kavi koje su vatrogasci uspjeli odbraniti.

Načelnik Službe zaštite Tivat Drago Kordić je saopštio da je požar pod kontrolom i da sumnja da je namjerno podmetnut jer se vatra pojavila na tri mjesta. I dalje je veliki broj vatrogasaca na terenu.

Na terenu su sve raspoložive snage Službe zaštite i spašavanja Opštine Tivat, a u pomoć su im pritekle i kolege iz kotorske Službe zaštite i spašavanja, te pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva “Krtoli” iz Radovića.

Vatrogascima pomažu i mještani, kao i nekoliko tivatskih firmi koje im je ustupilo cisterne za transport vode.

Budući da je najavljeno da će tokom noći vjetar promijeniti pravac i da će početi da duva jaka bura, vatrogasci su se pripremili da spriječe širenje vatre prema Dumidranu i odbrane kuće u tom tivatskom naselju.

U gašenje požara oko 21 sat uljučila se i jedan ekipa pripadnika Službe zaštite i spašavanja Opštine Herceg Novi.

Gasioci požar “napadali” su iz više pravaca, od Kave, Vrijesa i Dumidrana, braneći kuće u tim naseljima. Na visočijem području u blizini crkve Svete Agate u Mrčevcu, vatru u borovoj i šumi maslina, gasili su pripadnici Službi zaštite Tivta i Kotora.

Vatrogasna vozila dovedena su do najdalje uz brdo što se moglo, a onda su sa njih razvijene tzv. pruge sa vatrogasnim crijevima.

U gašenju požara pomagali su i mještani, a na terenu bio je i tivatski gradonačelnik Ivan Novosel. Kuće trenutno nijesu direktno ugrožene, ali se strijepi da bi tokom noći situaciju mogla usložiti bura koja se očekuje.

https://www.youtube.com/watch?v=jwXPBe7ewCo

 

(vijesti.me)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com