VIDEO: Pogledajte kako je izgledao požar iznad Tivta - Volim Podgoricu

VIDEO: Pogledajte kako je izgledao požar iznad Tivta

Požar koji je juče nešto prije 17 sati izbio na obroncima Vrmca iznad naselja Kava u Tivtu je pod kontrolom.

Nošena vjetrom, vatra se brzo razbuktala i došla na domak kuća u Kavi koje su vatrogasci uspjeli odbraniti.

Načelnik Službe zaštite Tivat Drago Kordić je saopštio da je požar pod kontrolom i da sumnja da je namjerno podmetnut jer se vatra pojavila na tri mjesta. I dalje je veliki broj vatrogasaca na terenu.

Na terenu su sve raspoložive snage Službe zaštite i spašavanja Opštine Tivat, a u pomoć su im pritekle i kolege iz kotorske Službe zaštite i spašavanja, te pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva “Krtoli” iz Radovića.

Vatrogascima pomažu i mještani, kao i nekoliko tivatskih firmi koje im je ustupilo cisterne za transport vode.

Budući da je najavljeno da će tokom noći vjetar promijeniti pravac i da će početi da duva jaka bura, vatrogasci su se pripremili da spriječe širenje vatre prema Dumidranu i odbrane kuće u tom tivatskom naselju.

U gašenje požara oko 21 sat uljučila se i jedan ekipa pripadnika Službe zaštite i spašavanja Opštine Herceg Novi.

Gasioci požar “napadali” su iz više pravaca, od Kave, Vrijesa i Dumidrana, braneći kuće u tim naseljima. Na visočijem području u blizini crkve Svete Agate u Mrčevcu, vatru u borovoj i šumi maslina, gasili su pripadnici Službi zaštite Tivta i Kotora.

Vatrogasna vozila dovedena su do najdalje uz brdo što se moglo, a onda su sa njih razvijene tzv. pruge sa vatrogasnim crijevima.

U gašenju požara pomagali su i mještani, a na terenu bio je i tivatski gradonačelnik Ivan Novosel. Kuće trenutno nijesu direktno ugrožene, ali se strijepi da bi tokom noći situaciju mogla usložiti bura koja se očekuje.

 

(vijesti.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com