VOJVODIĆ: Utvrdićemo odgovornost zbog objavljivanja nemontiranog intervjua sa Milićem - Volim Podgoricu

VOJVODIĆ: Utvrdićemo odgovornost zbog objavljivanja nemontiranog intervjua sa Milićem

Savjet Radio Televizije Crne Gore RTCG zaključio je da je objavljivanjem nemontiranog materijala intervjua sa liderom SNP-a Srđanom Milićem, nanijeta šteta ugledu Javnog servisa.

Zbog toga Savjet RTCG traži da se dovede do kraja istraga o tom slučaju i da odgovornost bude individualna.

Generalni direktor RTCG Rade Vojvodić kazao je da je Javni servis uputio zahtjev MUP-u da se identifikuje IP adresa mejla s kog je sporni snimak intervjua poslat “Vijestima”.

Naglasio je i da je pokrenut disciplinski postupak, kojim će se utvrditi odgovornost zaposlenih u RTCG povodom tog slučaja.

“Poenta priče je da nije bilo ničeg organizovanog, to ne postoji. Postoji samo krtica iz Radio Televizije koja radi za pare za druge medije, jer on to ne šalje besplatno, već vjerovatno za neku nadoknadu i to treba da se utvrdi”, kazao je Vojvodić, dodajući da za to treba utvrditi i odgvornost novinara i urednika.

Direktorka Televizije Radojka Rutović poručila je da će odgovarati svi odgovorni za propust, te da niko neće biti aboliran od odgovornosti.

Nakon rasprave, Savjet RTCG podržao je prijedlog Gorana Đurovića da se ne izjašnjavaju o kolumni “Pravila bordela”, autora Željka Ivanovića, objavljenoj u “Vijestima”.

RTCG je, u prvoj polovini 2015. poslovala s pozitivnim rezultatom, što je nastavak pozitivnog trenda iz prvog kvartala godine.

Ipak, uprkos pozitivnom rezultatu, poslovanje Javnog servisa je ugroženo prinudnim naplatama spornih obaveza i potencijalnim prinudnim naplatama od strane Radio-difuznog centra, saopšteno je na sjednici Savjeta RTCG. Izvještaj o finansijskom poslovanju za prvo polugodište 2015. Savjet je usvojio s šest glasova za i jednim uzdržanim.

Članovi tog tijela RTCG su jednoglasno usvojili i Izvještaj o ostvarivanju programske orjentacije Radija Crne Gore za period januar-jun, kao i Zapisnik i zaključke s dosadašnjih sjednica.

(cdm)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com