Home / NOVOSTI / Hronika / Uhapšen Nikšićanin Ranko Radulović: Davao pare na kamatu, između ostalog
Ranko Radulović
Ranko Radulović

Uhapšen Nikšićanin Ranko Radulović: Davao pare na kamatu, između ostalog

U Nikšiću je jutros po nalogu Tužilaštva uhapšen biznismen Ranko Radulović zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zelenaštvo. Policija u gradu pod Trebjesom je privela i R.M. osumnjičenog za zelenašenje i nedozvoljeno držanje oružja, kao i  S.T. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo iznuda u pokušaju, saopštila je Uprave policije.

Oni su uhapšeni po Osnovnog državnog tužilaštva u tom gradu, i tokom dana će ih tužilac saslušati.

Postupak je pokrenut i protiv M.P. koji se trenutno nalazi na izdržavanju kazne zatvora u KP Spuž, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja.

Prema saznanjima CdM-a policija je pretresla njegov lokal i stan.

Ranko Radulović  je crnogorskoj javnosti poznat kao bivši vlasnik fudbalskog kluba Čelik i po aferi “Lipci”.

Njegova firma “Tani”, koja je bila jedan od izvođača radova na dionici Lipci – Knež Laz, magistralnog puta Risan – Žabljak, u ljeto 2008. je tokom dva mjeseca  rušila brdo pored puta, a potom šut i kamenje prosipala u more.

Osnovni sud u Kotoru ga je sudio za krivično djelo “protivpravno zauzimanje zemljišta” na tri mjeseca zatvora. Istu kaznu tada je dobio za “uništenje i oštećenje prirodnog dobra u Lipcima” . Zbog žalbi i nastavka postupka došlo je zastare i po ovoj optužnici. Mreža za afirmaciju nevladinog sektora je nakon toga od tužilaštva tražila da ispita kako je u tom slučaju  došlo do zastare.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com