PODGORICA: Uhapšeni B.Ć. i H.J zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga - Volim Podgoricu

PODGORICA: Uhapšeni B.Ć. i H.J zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga

Službenici Uprave policije MUP-a i Uprave carina su juče na graničnom prelazu Sukobin – Murićani, u autobusu otkrili 18 pakovanja sa 10,5 kilograma marihuane tipa skank za koji se sumnja da je bio namijenjen krijumčarenju u Republiku Italiju.

“Naime, policijski službenici Regionalnog centra granične policije Jug i službenici Carinske ispostave Sukobin su juče, 11. septembra 2015. godine, oko 17,40 časova na ZGP Sukobin – Murićani, na ulazu u Crnu Goru, radi kontrole lica, robe i vozila zaustavili autobus albanskih registarskih oznaka koji je saobraćao na liniji Valona (Albanija) – Torino (Italija), a kojim je upravljao B.Ć. (41), državljanin Republike Albanije, dok je u autobusu bio i drugi vozač H.J. (53), takođe albanski državljanin”, navodi se u zajedničkom saopštenju Uprave carina i Uprave policije.

Policijski i carinski službenici izvršili su kontrolu vozača, putnika i autobusa, uz korišćenje službenog policijskog psa obučenog za otkrivanje droge.

“U prtljažniku – bunkeru, u ventilacionim šupljinama, bilo je sakriveno 18 pakovanja – pvc kesa u kojima se nalazila biljna materija za koju se posumnjalo da se radi o marihuani tipa skank. Policijski službenici su oduzeli pomenutu materiju i o svemu obavijestili kolege iz Odsjeka za borbu protiv droge i krijumčarenja koji su o događaju obavijestili zamjenika Višeg državnog tužioca u Podgorici”, navodi se u saopštenju.

Zamjenik vrhovnog državnog tužioca (ZVDT) u Podgorici je naložio da se B.Ć. i H.J. uhapse te da mu se uz krivičnu prijavu privedu.

“Osumnjičena lica će tužiocu biti privedena danas, zbog osnova sumnje da su počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su B.Ć. i H.J. imali namjeru da otrkiveni skank, radi dalje prodaje, iz Albanije prokrijumčare u Italiju”, navodi se u soapštenju.

Oduzeta droga biće upućena Forenzičkom centru radi vještačenja.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com