Podgorički “Noćni vukovi” na informativnom razgovoru: Sklonili su nas sa javne rasprave - Volim Podgoricu

Podgorički “Noćni vukovi” na informativnom razgovoru: Sklonili su nas sa javne rasprave

Četvorica “Noćnih vukova” iz Podgorice provela su juče sedam sati u policijskoj stanici na informativnom razgovoru, što ih je spriječilo da prisustvuju javnoj raspravi o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovesti. Među njima je bio i Željko Vukčević, predsjednik ove grupe koji za “Novosti” kaže da im je predstavnik MUP rekao da su pozvani na ispitivanje o okolnostima različitih krivičnih djela sa kojima, kako tvrdi, nemaju nikakve veze!

-Nemamo ništa sa tim događajima, a indikativno je što smo svi pozvani istog dana, u isto vrijeme i to baš kada je zakazana javna rasprava o spornom nacrtu zakona. Naravno da MUP ima pravo da svakog građanina pozove na ovakav razgovor, ali okolnosti čitave situacije nedvosmisleno ukazuju da je ovaj povod bio sprečavanje našeg prisustva tom događaju – kategoričan je Vukčević.
-I zbog toga ovakav potez nadležnih u MUP-u ne možemo drugačije shvatiti nego kao zloupotrebu prava i ovlašćenja. Policisjki službenici su se korektno ponašali prema nama. Čak je i njima bilo neprijatno zbog situacije u koju su nad doveli, jer nas znaju kao branitelje naše svete crkve.

“Noćni vukovi” su u policijskoj zgradi bili od sedam do 14 časova. I pored toga, vjeruju da zakon koji udara u temelje pravoslavlja neće biti usvojen.

 

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com