Podrška SAD-a je priznanje za postignuto - Volim Podgoricu

Podrška SAD-a je priznanje za postignuto

Podrška Sjedinjenih Američkih Država Crnoj Gori za upućivanje poziva za članstvo u NATO predstavlja priznanje za postignuto i podsticaj za nastavak reformi, kazao je premijer Milo Đukanović u razgovoru sa ambasadorkom SAD Margaret En Ueharom. Zahvalio je na snažnoj podršci, izražavajući zadovoljstvo telefonskim razgovorom i porukama potpredsjednika SAD Džozefa Bajdena.

Istovremeno, poruka iz Vašngtona važna je i kao ohrabrenje cijelom regionu, rekao je premijer Đukanović tokom susreta sa Ueharom u Miločeru, gdje su učestvovali na Ekonomskom forumu.

Ambasadorka Uehara prenijela je predsjedniku Vlade čestitke Vašingtona na progresu koji je ostvaren i podršku SAD-a Crnoj Gori uoči decembarske odluke o pozivu u NATO.

„Crna Gora je postigla napredak u oblasti vladavine prava i podršci javnosti članstvu u NATO i treba  da nastavi ovaj napredak”, istakla je Uehara i ukazala na odlučnost SAD da i ubuduće pruža Crnoj Gori snažnu podršku za dalji napredak u tim oblastima. Uehara je, u tom kontekstu, naglasila da je Crna Gora dobar prijatelj SAD i cijele međunarodne zajednice.

Đukanović je ponovio odlučnost Vlade da i dalje bude odgovoran partner SAD-u i međunarodnoj zajednici.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com