PODGORICA: Da li je čovjek koji je pištoljem ubio psa na Gorici – oslobođen?! - Volim Podgoricu

PODGORICA: Da li je čovjek koji je pištoljem ubio psa na Gorici – oslobođen?!

Udruženje “Prijatelji životinja” danas je postavilo pitanje – da li je tačna informacija da je oosoba koja je pištoljem, pred brojnim svjedocima, ubila psa na Gorici, oslobođena optužbi i puštena?

Ovaj slučaj šokirao je cjelokupnu crnogorsku javnost, a policija je otkrila osumjičenog za ovo nedjelo.

UŽAS NA GORICI: Čovjek upucao psa iz pištolja!

PAS MUČKI UBIJEN NA GORICI: Niko nije prijavio da mu je ujeo dijete

-Samo je jedan medij prenio informaciju da je optuženi oslobođen optužbe, jer navodno on nije počinioc krivičnih djela koja su te noći počinjena. Obzirom da postoje svjedoci koji su počinioca vidjeli te noći sa oružjem u momentu izvršenja krivičnih djela, a i sami vlasnik ubijenog psa nam je potvrdi da je ubica njegov komšija, onda nam nije jasno na osnovu čega su u tužilaštvu zaključili da optuženi nije počinilacc krivičnih djela, kaže Dragoje Vlahović ispred udruženja Prijatelji životinja. Obzirom da je za počinjena krivična djela zaprijećena kana višegodišnje robije, kaže Vlahović, onda je dužnost tužilaštva da se obrate javnosti i kažu šta se desilo sa slučajem.

Iz Udruženja podsježaju  da se 1. septembra u večernjim satima na brdu Gorica desio slučaj ubistva vlasničkog psa od strane lica koje su svjedoci prepoznali, a radi se o bivšem policajcu. Par dana nakon toga, kako navode, zbog medijskog pritiska koji je stvoren, a i zbog svjedoka koji su prepoznali ubicu, policija procesuira optuženog i predaje ga Osnovnom Državnom Tužiocu Romini Vlahović.

– Od toga momenta se ovaj slučaj zataškava i više niko ne može dobiti nikakvu informaciju dokle se stiglo sa istragom.  Međutim, od tada je prošlo 15 dana, a niko od njih se nije oglasio, niti je bilo ko odgovorio na pitanja koja smo im postavili. Zato ih sada javno pozivamo da to što prije urade. Nameće nam se sumnja da se ovaj događaj želi zataškati, obzirom da je počinilac lice koje je blisko policiji i pravosudnim orgaima, kaže Vlahović i navodi da je “vjerovatno iz tog razloga slučaj i dodijeljen tužiteljici koju kolege imaju u šaci zbog optužnice koja je protiv nje vođena”.

– Ovo je naša pretpostavka, ali sva dešavanja do sada navode da je to tako. Ukoliko se u narednih par dana niko iz tužilaštva ne oglasi povodom ovoga slučaja, nama ne preostaje ništa drugo, nego da pravno i putem mirnih protesta natjeramo tužilaštvo da podigne optužnicu, kako ovaj slučaj nebi prošao nekažnjeno. Ako neko može da šeta sa pištoljem po gradu i da pred djecom ubija, a da za to prođe nekažnjeno, onda ovo nije pravna država i u njoj ne vlada zakon, navodi Vlahović i apeluje na nadležne državne institucije da procesuiraju ovaj slučaj koji u sebi nosi niz teških krivičnih djela.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com