Izvještavao o hapšenju koje se još nije desilo! - Volim Podgoricu

Izvještavao o hapšenju koje se još nije desilo!

Djelo je, kako se sumnja, počinio time što je u nekoliko navrata televizija na čijem je čelu, objavila da je od konkretnih službenika Tužilaštva procurila vijest o nedavnom hapšenju budvanskih funkcionera prije nego što je ta policijska akcija izvedena. Radenović je u izjavi za Dnevne novine istakao da nema podatak da je tužilaštvo podnijelo optužnicu protiv njega, ističući da to nije pravno moguće te da vjeruje da je u pitanju “neka greška”.

“Ako je to zaista neko uradio, onda je to urađeno po nalogu nekoga ko želi da diskredituje Tužilaštvo u što kraćem roku. Da pokaže da se u Tužilaštvu ne koriste zakonima i pravom, već silom što samo može da utiče na diskreditaciju Tužilaštva”, naveo je Radenović.

Još jednom je ponovio da nije kriv za djelo za koje se sumnjiči, te da se u konkretnom slučaju radi o pritisku na crnogorske medije kojim se pokušavaju ućutkati neistomišljenici.

“Cijela Crna Gora zna da ja nijesam nikada nikoga nikome prijavio, a još manje lažno. Guranje mog imena i redakcije Pink M u aferu o curenju informacija iz Tužilaštva, već sam ranije kvalifikovao kao pokušaj tužilaštva da disciplinuje medije najflagrantnijom vrstom pritiska na sve medije i novinare u Crnoj Gori, da slučajno ne postave nijedno pitanje koje nije tužiocima po volji. Ovo nijesu devedesete, pa čak ni tada nije bilo ovakvih po kušaja zastrašivanja medija. Ovo je druga decenija 21. vijeka i to je naravno besmisleno i nemoguće. Sloboda medija, govora, granice istraživačkog novinarstva su danas daleko iza bilo kakvih pokušaja da se zloupotrebom vlasti spriječi otkrivanje istina”, naveo je on.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com