Kamp Zlatica pod lupom Specijalnog tužilaštva! - Volim Podgoricu

Kamp Zlatica pod lupom Specijalnog tužilaštva!

Specijalno tužilaštvo ponovo je otvorilo izviđaj u slučaju kampa “Zlatica”, koji je kupljen 2011. godine od firme “Normal kompani” za potrebe Uprave policije za 8.339.999 eura, iako je samo nekoliko godina ranije prodat ovom preduzeću za oko sedam puta manji iznos, potvrđeno je Dnevnim novinama iz Specijalnog državnog tužilaštva.

Prema saznanjima Dnevnih novina, Vlada Crne Gore je još 2006. godine prodala većinski državni paket akcija UTIP “Crna Gora”, u okviru kojeg su bili kamp i hotel “Zlatica”, kao i hoteli “Ljubović” i “Crna Gora” za 4.760.000 eura firmi “Normal kompani”, da bi 2011. godine Uprava policije za potrebe specijalnih jedinica kupila kamp “Zlatica” za čak 8.339.999 eura

Iz Specijalnog tužilaštva Dnevnim novinama je saopšteno da je ovaj predmet u fazi izviđaja, te da je u toku prikupljanje dokumentacije iz nadležnih organa.

Prema nezvaničnim informacijama ovog medija, osim prikupljanja dokazne dokumentacije, Tužilaštvo će, vjerovatno morati da sasluša, za sada samo u svojstvu građanina, i aktere tog posla, Veselina Veljovića, koji je u ime Uprave policije potpisao ugovor o kupovini kampa i vlasnika “Normal kompani” Žarka Burića.

Tokom postupka prema nezvaničnim informacijama iz tužilaštva bići ispitani i ministri koji su bili u sastavu tadašnjeg Savjeta za privatizaciju na čijem je čelu je bio premijer Igor Lukšić.

Prašina oko kupovine kampa, u kojem su elitne jedinice policije još od 1998, podigla se u decembru 2013. godine na skupštinskom Odboru za bezbjednost. Naime, poslanik SNP-a Velizar Kaluđerović tada je na sjednici skupštinskog Odbora za bezbjednost ocijenio da je taj posao bio vrlo problematičan, a ministar policije Raško Konjević se saglasio sa njim, ističući da je prava adresa za to pitanje tužilac.

Kupovina kampa bila je tema i kontrolnog saslušanja skupštinskog Odbora za antikorupciju pretposljednjeg dana 2013. Bivši VDT Veselin Vučković tada je poslanike pismom obavijestio da je Tužilaštvo otvorilo postupak povodom te kupovine.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com